Poke de tonyina
INGREDIENTS
400 g d'arròs rodó
600 g de tonyina vermella
2 cogombres
1 ceba xinesa
1 pastanaga
1/4 de poma vermella
Sal i sucre
130 ml de vinagre per a sushi
Salsa Perrins
Mostassa de Dijon
Sèsam negre
Alga nori
Cacauets
Vinagre balsàmic
PREPARACIÓ
- Rentem bé amb aigua 400 g d'arròs rodó.
- Posem l'arròs net en una olla i hi tirem 800 ml d'aigua. Posem el foc en marxa i ho tapem. Quan arrenqui el bull, abaixem el foc i deixem que bulli lentament quinze minuts.
- Un cop cuit, afegim 130 ml de vinagre per a sushi a l'arròs. Ho remenem i traiem l'arròs de l'olla. L'estenem a la safata de fusta o a sobre del marbre de la cuina amb una espàtula i deixem que es refredi.
- Preparem el marinat de la tonyina posant en un bol tres taps de salsa Perrins, una cullerada de mostassa de Dijon, una ceba xinesa picada, un raig d'aigua i un raig petit de vinagre balsàmic. Ho remenem.
- Tallem a mida de mossegada 600 g de tonyina que hem congelat i descongelat prèviament. Integrem la tonyina al bol de la marinada.
- Tallem pel mig dos cogombres nets. En traiem les llavors amb una cullera. Tallem els cogombres amb la mandolina o un ganivet ben fi.
- Tallem a juliana i de biaix una pastanaga pelada.
- Posem en un altre bol els cogombres tallats, la pastanaga tallada, una cullerada de sal i la mateixa quantitat de sucre i de sèsam negre. Ho integrem i ho reservem.
- Emplatem en els bols individuals l'arròs temperat, un quadrat d'alga nori, cacauets salats i picats en un morter, una poma vermella neta, pelada i laminada, cogombre i pastanaga amanits, la tonyina marinada i una mica més de sèsam negre.