Polenta cremosa

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El blat de moro és un cereal i com a tal conté hidrats de carboni complexes que aporten energia de llarga duració.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 l brou de pollastre

    280 g polenta

    150 g de bacó

    1 branca de sàlvia fresca

    1 gra d'all

    1 cullerada i una nou de mantega

    Un tros de formatge parmesà

     

PREPARACIÓ

1 Posem la cassola al foc. Hi aboquem 1 nou de mantega. Aixafem un gra d'all i l'afegim a la cassola.

2. Tallem els 150 g de bacó en daus petits i els posem a la cassola. L'enrossim apujant el foc. Afegim una mica de sàlvia fresca.

3 Reservem una mica del bacó enrossit per fer-lo servir en l'emplatat.

4 Tirem el litre de caldo a la cassola on tenim el bacó. Tapem i portem a ebullició amb el foc alt.

5 En un bol, ratllem una mica de formatge parmesà i el reservem.

6 Quan el brou bull, afegim la polenta. La courem durant 1 minut sense deixar de remenar. La polenta ha d'absorbir gairebé tot el líquid. 

7 Retirem la cassola del foc i hi afegim una cullerada de mantega. Remenem i afegim el parmesà ratllat. Continuem remenant fins que estigui ben integrat.

8. Per emplatar, posarem en el plat una ració de polenta i per sobre col·locarem part del bacó reservat, formatge ratllat parmesà i una mica de sàlvia fresca.

Anar al contingut