Polenta cremosa
INGREDIENTS
1 l brou de pollastre
280 g polenta
150 g de bacó
1 branca de sàlvia fresca
1 gra d'all
1 cullerada i una nou de mantega
Un tros de formatge parmesà
PREPARACIÓ
1 Posem la cassola al foc. Hi aboquem 1 nou de mantega. Aixafem un gra d'all i l'afegim a la cassola.
2. Tallem els 150 g de bacó en daus petits i els posem a la cassola. L'enrossim apujant el foc. Afegim una mica de sàlvia fresca.
3 Reservem una mica del bacó enrossit per fer-lo servir en l'emplatat.
4 Tirem el litre de caldo a la cassola on tenim el bacó. Tapem i portem a ebullició amb el foc alt.
5 En un bol, ratllem una mica de formatge parmesà i el reservem.
6 Quan el brou bull, afegim la polenta. La courem durant 1 minut sense deixar de remenar. La polenta ha d'absorbir gairebé tot el líquid.
7 Retirem la cassola del foc i hi afegim una cullerada de mantega. Remenem i afegim el parmesà ratllat. Continuem remenant fins que estigui ben integrat.
8. Per emplatar, posarem en el plat una ració de polenta i per sobre col·locarem part del bacó reservat, formatge ratllat parmesà i una mica de sàlvia fresca.