Pollastre a l'allada
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 pits de pollastre
3 cabeces d'alls
2 llimones
1 manat de bledes
300 ml brou de pollastre
1 l d'aigua mineral
500 g de sal grossa
500 g de sucre
Sal grossa
Sal fina
Pebre negre
Julivert
Alfàbrega
Mantega
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Cobrim el fons d'una safata amb sal grossa. Hi posem una llimona tallada en dues parts i una cabeça d'alls sencera. Ho enfornem a 220º durant 35 minuts.
- Polim els pits de pollastre, de manera que no tinguin tel ni greixum, i els posem en remull durant 30 minuts, en una solució d'aigua i sal (a raó de 20 g de sal per litre d'aigua mineral).
- Desgranem dues cabeces d'alls. En reservem dos grans. La resta, els laminem.
- Barregem 500 g de sal grossa, 500 g de sucre i la meitat dels alls laminats. Ho murfim bé de manera que s'alliberi el perfum d'all i quedi ben integrat.
- Escalfem el brou de pollastre amb l'altra meitat dels alls laminats. Ha de bullir amb poca intensitat durant 5 minuts.
- Traiem el pollastre del bany de sal, l'eixuguem bé amb paper absorbent i l'enterrem amb la barreja de sal, sucre i all. Per fer-ho, omplim el fons d'un atuell amb la barreja, hi posem el pollastre a sobre i ho acabem de cobrir amb la barreja. Tots els pits han de quedar ben coberts. Han d'estar-se així durant 20 minuts.
- Fem una salsa en un got batedor: els dos grans d'all que hem reservat, el brou amb els alls laminats, la cabeça d'alls escalivada, sal, pebre, oli i unes gotes de llimona. Ho emulsionem amb el batedor.
- Rentem el pollastre amb aigua mineral per treure'n l'excés de sal i sucre, i l'eixuguem amb paper absorbent.
- Escalfem oli en una cassola i, quan estigui calent, hi rostim el pollastre. Quan agafi color a banda i banda, hi afegim julivert i alfàbrega picats, un manat de bledes tallades i una cullerada de mantega.
- Tallem la llimona escalivada a una mida ben menuda i l'afegim a la cassola, juntament amb una part de la salsa. Ho mantenim al foc fins que ho tinguem tot cuit.
- Ho servim amb una mica més de salsa per sobre.