Pollastre a l'estil persa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El bulb del fonoll és una hortalissa molt lleugera, rica en fibra, vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 8 contracuixes de pollastre
  • 2 bulbs de fonoll
  • 2 taronges
  • 300 ml de brou de pollastre
  • 180 g de ceba enrossida
  • Mel de cap d'ase
  • Clau d'espècie
  • Flor de macís
  • Pebre en gra
  • Canyella
  • Coralet
  • Julivert
  • Sumac
  • Comí
  • Safrà
  • Oli OVE
  • Sal

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la marinada: posem en una picadora, 4 claus d'olor, una cullerada de pebre negre en gra, una cullerada de comí, una cullerada de sumac i dues cullerades de sal. Ho triturem, hi afegim un canonet de canyella i ho tornem a triturar.
  2. Posem el pollastre (sense pell) en una carmanyola, hi posem oli i la barreja d'espècies que hem triturat. Ho refreguem tot bé i ho deixem marinar a la nevera, tapat, durant sis hores.
  3. En una cassola calenta, hi posem el pollastre amb l'os cap amunt, amb una mica d'oli, i el rostim per les dues bandes. Ens ha de quedar cru de dins, així que quan el tinguem, el treurem i reservarem per a més tard.
  4. Tallem a quarts el fonoll i el rostim a la mateixa cassola. Un cop hi hem fet el primer segellat, hi abaixem el foc i deixem que vagi suant.
  5. Esclafarem, al morter, una mica de safrà i de flor de macís.
  6. Afegim a la cassola la ceba que ja tindrem enrossida, el pollastre amb l'os cap avall, el brou de pollastre calent, el suc de dues taronges i la barreja de flor de macís i safrà. Ho integrem tot bé, ho deixem a foc mitjà, ho tapem i ho ofeguem durant 20 minuts.
  7. Hi afegim una mica de mel i de coralet (si no en trobeu, ho podríeu substituir per panses de nabiu o pela de llimona), i ho deixem coure uns quants minuts més.
  8. Ho emplatem i ho acabem amb unes quantes fulles de fonoll i de julivert, que tallarem ben menudes.
Anar al contingut