Pollastre a l'estil persa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El bulb del fonoll és una hortalissa molt lleugera, rica en fibra, vitamines i minerals.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 8 contracuixes de pollastre
- 2 bulbs de fonoll
- 2 taronges
- 300 ml de brou de pollastre
- 180 g de ceba enrossida
- Mel de cap d'ase
- Clau d'espècie
- Flor de macís
- Pebre en gra
- Canyella
- Coralet
- Julivert
- Sumac
- Comí
- Safrà
- Oli OVE
- Sal
PREPARACIÓ
- Comencem fent la marinada: posem en una picadora, 4 claus d'olor, una cullerada de pebre negre en gra, una cullerada de comí, una cullerada de sumac i dues cullerades de sal. Ho triturem, hi afegim un canonet de canyella i ho tornem a triturar.
- Posem el pollastre (sense pell) en una carmanyola, hi posem oli i la barreja d'espècies que hem triturat. Ho refreguem tot bé i ho deixem marinar a la nevera, tapat, durant sis hores.
- En una cassola calenta, hi posem el pollastre amb l'os cap amunt, amb una mica d'oli, i el rostim per les dues bandes. Ens ha de quedar cru de dins, així que quan el tinguem, el treurem i reservarem per a més tard.
- Tallem a quarts el fonoll i el rostim a la mateixa cassola. Un cop hi hem fet el primer segellat, hi abaixem el foc i deixem que vagi suant.
- Esclafarem, al morter, una mica de safrà i de flor de macís.
- Afegim a la cassola la ceba que ja tindrem enrossida, el pollastre amb l'os cap avall, el brou de pollastre calent, el suc de dues taronges i la barreja de flor de macís i safrà. Ho integrem tot bé, ho deixem a foc mitjà, ho tapem i ho ofeguem durant 20 minuts.
- Hi afegim una mica de mel i de coralet (si no en trobeu, ho podríeu substituir per panses de nabiu o pela de llimona), i ho deixem coure uns quants minuts més.
- Ho emplatem i ho acabem amb unes quantes fulles de fonoll i de julivert, que tallarem ben menudes.