Pollastre al vi

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La canyella és una espècie aromàtica amb propietats digestives i, pel seu contingut en fenols, té cert poder antioxidantAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pollastre tallat a vuitens 

    12 escalunyes 

    2 grans d'all  

    1 l vi rosat  

    500 ml brou pollastre  

    1 raig de brandi 

    2 rodelles de taronja seca  

    1 canonet de canyella  

    1 manat de farigola 

    1 fulla de llorer  

    Sal  

    Pebre 

    Grapat d'avellanes 

    Julivert  

    Anís estrellat 

    Oli OVE 

PREPARACIÓ

  1. Fem una dissolució 1 a 10 d'aigua i sal. És a dir, per a un litre d'aigua, hi posarem 10 g de sal.  
  2. Posem dins un recipient gros 1 pollastre desossat i tallat a vuitens. Cobrim el pollastre amb la salmorra. El tapem i el deixem a la nevera 1 hora. 
  3. Passat aquest temps, recuperem el pollastre i l'eixuguem.  
  4. Posem a escalfar una cassola grossa i hi tirem un raig d'oli OVE.  
  5. Posem pebre al pollastre i el saltem a la cassola. El girem quan estigui fet d'una banda. 
  6. Mentrestant, fem un farcell lligant un manat de farigola, una fulla de llorer, un canonet de canyella i dues rodelles de taronja seca.  
  7. Quan el pollastre estigui fet per totes dues bandes, el traurem de la cassola i el deixarem reposar en un plat. 
  8. Posem una cassola al foc, hi tirem un litre de vi rosat i el farcell lligat d'herbes i taronja. Hi posem un gra d'anís estrellat. Escalfem el vi.  
  9. Dins un altre pot, portem a ebullició 500 ml de brou de pollastre.  
  10. A la cassola on hem saltat el pollastre, hi tirem 12 escalunyes pelades i 2 grans d'all aixafats. 
  11. Hi afegim un raig de brandi per aixecar els sucres. 
  12. Afegim a les escalunyes les cuixes i contracuixes reservades, i el vi calent amb les herbes. Hi afegim també el brou calent. Els pits els hi posarem després. 
  13. Deixem que es coguin les cuixes una hora, amb el foc baix, però fent xup-xup. Ho tindrem mig tapat.  
  14. Quan hagi passat l'hora, hi afegirem els pits, que es couran en 30 minuts. 
  15. Fem una picada amb un parell de grapats d'avellanes i unes fulles de julivert. 
  16. Afegim la picada a la cassola.  
  17. Lliguem la salsa i ho servim.  
Anar al contingut