Pollastre al vi
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La canyella és una espècie aromàtica amb propietats digestives i, pel seu contingut en fenols, té cert poder antioxidantAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 pollastre tallat a vuitens
12 escalunyes
2 grans d'all
1 l vi rosat
500 ml brou pollastre
1 raig de brandi
2 rodelles de taronja seca
1 canonet de canyella
1 manat de farigola
1 fulla de llorer
Sal
Pebre
Grapat d'avellanes
Julivert
Anís estrellat
Oli OVE
PREPARACIÓ
- Fem una dissolució 1 a 10 d'aigua i sal. És a dir, per a un litre d'aigua, hi posarem 10 g de sal.
- Posem dins un recipient gros 1 pollastre desossat i tallat a vuitens. Cobrim el pollastre amb la salmorra. El tapem i el deixem a la nevera 1 hora.
- Passat aquest temps, recuperem el pollastre i l'eixuguem.
- Posem a escalfar una cassola grossa i hi tirem un raig d'oli OVE.
- Posem pebre al pollastre i el saltem a la cassola. El girem quan estigui fet d'una banda.
- Mentrestant, fem un farcell lligant un manat de farigola, una fulla de llorer, un canonet de canyella i dues rodelles de taronja seca.
- Quan el pollastre estigui fet per totes dues bandes, el traurem de la cassola i el deixarem reposar en un plat.
- Posem una cassola al foc, hi tirem un litre de vi rosat i el farcell lligat d'herbes i taronja. Hi posem un gra d'anís estrellat. Escalfem el vi.
- Dins un altre pot, portem a ebullició 500 ml de brou de pollastre.
- A la cassola on hem saltat el pollastre, hi tirem 12 escalunyes pelades i 2 grans d'all aixafats.
- Hi afegim un raig de brandi per aixecar els sucres.
- Afegim a les escalunyes les cuixes i contracuixes reservades, i el vi calent amb les herbes. Hi afegim també el brou calent. Els pits els hi posarem després.
- Deixem que es coguin les cuixes una hora, amb el foc baix, però fent xup-xup. Ho tindrem mig tapat.
- Quan hagi passat l'hora, hi afegirem els pits, que es couran en 30 minuts.
- Fem una picada amb un parell de grapats d'avellanes i unes fulles de julivert.
- Afegim la picada a la cassola.
- Lliguem la salsa i ho servim.