Pollastre amb prunes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La fruita seca, tot i que és més energètica que la fresca, també concentra grans quantitats de vitamines, minerals i fibra, i sempre enriquirà els àpats.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
4 cuixes de pollastre
12 prunes sense pinyol
1,5 l de brou de gallina
2 cebes de Figueres
2 tomàquets de penjar
1 llima
1 cabeça d'alls
1 fulla de llorer
Farina d'ametlla
Pebre
Vi ranci
Julivert
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Posem quatre cuixes de pollastre en un recipient amb aigua i sal. Les mantenim en aquest bany de sal durant una hora (20 g de sal per litre d'aigua).
- Tallem a la brunesa dues cebes de Figueres netes.
- Partim per la meitat una cabeça d'alls i els freguem en una paella on ja hem posat una mica d'oli. Deixem la cabeça a la paella.
- Aboquem la ceba a la paella. L'hi sofregim, uns 40 minuts.
- Traiem el pollastre del bany de sal i el pebrem.
- Posem una cassola al foc, hi afegim un raig d'oli i hi posem les cuixes de pollastre. Les enrossim.
- Aboquem a la cassola de la ceba una mica de brou de gallina.
- Girem les cuixes.
- Afegim a les cuixes una llima tallada a rodelles. Deixem que les cuixes es vagin fent i agafin color daurat.
- Afegim a les cuixes un raig de vi ranci i dos tomacons ratllats. Ho remenem.
- Aboquem a la cassola de les cuixes dotze prunes. Ho pebrem una miqueta.
- Afegim a les cuixes el contingut de la cassola de la ceba, hi aboquem la resta del brou (en total, n'hi necessitem un litre i mig) i hi afegim dues fulles de llorer. Ho deixem coent-se durant 40 minuts.
- Aboquem a la cassola dues cullerades de farina d'ametlla. Les hi integrem.
- Tallem primet unes quantes fulles de julivert.
- Servim les cuixes de pollastre amb prunes i salsa i ho rematem amb el julivert picat. I ja ho tenim!!!