Pollastre amb salsa d'ametlles, mel i menta

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Carlos Barneda
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: Art Restaurant
  • Dieta: Per a esportistes
  • Informació nutricional
    -Obre

    La mel és un producte biològic d'elevada concentració de sucres i d'energia, també conté unes substàncies que li donen certes propietats antisèptiques.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 4 pits de pollastre de corral
  • curri
  • sal i pebre amb gra
  • Per a la salsa d'ametlles:
  • 1 dl salsa semiglaça
  • 50 g d'ametlles torrades
  • menta fresca
  • 75 g de mel
  • 3 dl de fons de pollastre
  • Per al fons de pollastre:
  • les carcasses dels pits
  • 1 branca api
  • 1 porro
  • 2 pastanagues
  • 2 grans d¿all
  • 1 ceba
  • Oli
  • Vi ranci
  • 20 g de farina
  • 2 l d'aigua
  • Altres:
  • 1 iuca
  • 2 dl oli oliva

PREPARACIÓ

Per fer el fons de pollastre, rostiu les carcasses de pollastre en una safata amb una mica d'oli, al forn durant 20 minuts a 180 graus. Mentrestant, talleu les verdures ben petites. Quan les carcasses estiguin rostides, afegiu-hi les verdures i deixeu-ho coure al forn 20 minuts més a 180 graus. Seguidament, afegiu-hi el vi ranci i la farina i deixeu-ho coure al forn 10 minuts més.
A continuació, poseu en una olla 2 litres d'aigua a bullir. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi les carcasses i les verdures rostides i deixeu-ho coure durant un parell d'hores. Passat aquest temps, coleu el fons i reserveu-lo.
Tot seguit, salpebreu els pits de pollastre, afegiu-hi també una mica de curri, poseu-los en una safata untada amb oli d'oliva, amaniu-los amb un altre raig d'oli d'oliva per sobre i deixeu-los coure al forn, prèviament preescalfat, a 130 graus durant 25 minuts.
Per fer les xips de iuca, peleu i talleu la iuca a llesques ben fines amb un pelador, fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent i, quan estiguin dauradetes, reserveu-les sobre paper absorbent.
Per fer la salsa d'ametlles, poseu la mel en una paella i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi les ametlles tallades en juliana i el fons de pollastre, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un minutet, incorporeu-hi la semiglaça i la menta i deixeu-ho reduir durant 5 minuts. Finalment, poseu-hi el pollastre tallat a filets i deixeu-ho reduir tot junt durant 4 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el pollastre i guarniu el plat amb uns xips de iuca.
Anar al contingut