Pollastre amb salsa d'ametlles, mel i menta
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Carlos Barneda
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Art Restaurant
- Dieta: Per a esportistes
- Informació nutricional -Obre
La mel és un producte biològic d'elevada concentració de sucres i d'energia, també conté unes substàncies que li donen certes propietats antisèptiques.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 4 pits de pollastre de corral
- curri
- sal i pebre amb gra
- Per a la salsa d'ametlles:
- 1 dl salsa semiglaça
- 50 g d'ametlles torrades
- menta fresca
- 75 g de mel
- 3 dl de fons de pollastre
- Per al fons de pollastre:
- les carcasses dels pits
- 1 branca api
- 1 porro
- 2 pastanagues
- 2 grans d¿all
- 1 ceba
- Oli
- Vi ranci
- 20 g de farina
- 2 l d'aigua
- Altres:
- 1 iuca
- 2 dl oli oliva
PREPARACIÓ
Per fer el fons de pollastre, rostiu les carcasses de pollastre en una safata amb una mica d'oli, al forn durant 20 minuts a 180 graus. Mentrestant, talleu les verdures ben petites. Quan les carcasses estiguin rostides, afegiu-hi les verdures i deixeu-ho coure al forn 20 minuts més a 180 graus. Seguidament, afegiu-hi el vi ranci i la farina i deixeu-ho coure al forn 10 minuts més.
A continuació, poseu en una olla 2 litres d'aigua a bullir. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi les carcasses i les verdures rostides i deixeu-ho coure durant un parell d'hores. Passat aquest temps, coleu el fons i reserveu-lo.
Tot seguit, salpebreu els pits de pollastre, afegiu-hi també una mica de curri, poseu-los en una safata untada amb oli d'oliva, amaniu-los amb un altre raig d'oli d'oliva per sobre i deixeu-los coure al forn, prèviament preescalfat, a 130 graus durant 25 minuts.
Per fer les xips de iuca, peleu i talleu la iuca a llesques ben fines amb un pelador, fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent i, quan estiguin dauradetes, reserveu-les sobre paper absorbent.
Per fer la salsa d'ametlles, poseu la mel en una paella i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi les ametlles tallades en juliana i el fons de pollastre, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un minutet, incorporeu-hi la semiglaça i la menta i deixeu-ho reduir durant 5 minuts. Finalment, poseu-hi el pollastre tallat a filets i deixeu-ho reduir tot junt durant 4 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el pollastre i guarniu el plat amb uns xips de iuca.
A continuació, poseu en una olla 2 litres d'aigua a bullir. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi les carcasses i les verdures rostides i deixeu-ho coure durant un parell d'hores. Passat aquest temps, coleu el fons i reserveu-lo.
Tot seguit, salpebreu els pits de pollastre, afegiu-hi també una mica de curri, poseu-los en una safata untada amb oli d'oliva, amaniu-los amb un altre raig d'oli d'oliva per sobre i deixeu-los coure al forn, prèviament preescalfat, a 130 graus durant 25 minuts.
Per fer les xips de iuca, peleu i talleu la iuca a llesques ben fines amb un pelador, fregiu-les en una paella amb oli abundant i ben calent i, quan estiguin dauradetes, reserveu-les sobre paper absorbent.
Per fer la salsa d'ametlles, poseu la mel en una paella i, quan arrenqui el bull, afegiu-hi les ametlles tallades en juliana i el fons de pollastre, remeneu-ho bé, deixeu-ho coure un minutet, incorporeu-hi la semiglaça i la menta i deixeu-ho reduir durant 5 minuts. Finalment, poseu-hi el pollastre tallat a filets i deixeu-ho reduir tot junt durant 4 minuts més.
I ja per acabar, emplateu el pollastre i guarniu el plat amb uns xips de iuca.