Pollastre amb taronja i ametlla

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles tenen un elevat contingut en àcids grassos monoinsaturats i vitamina E, nutrients que aporten beneficis cardiovasculars.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 2 persones

    1 pit de pollastre (350 g aprox.)

    2 taronges (250 ml aprox.)

    80 ml oli d'oliva verge

    60 g pa ratllat

    60 g farina d'ametlla

    1 cullerada de mostassa a l'ancienne

    1 branca romaní fresca

    Crema balsàmica

    Ametlles fregides salades

    Pebre blanc

    Sal

     

PREPARACIÓ

  1. Posem al foc una paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra (80 ml).
  2. Filetegem 1 pit de pollastre (350 g). Salpebrem els filets. Barregem en un plat fons 60 g de farina d'ametlla i 60 g de pa ratllat. (La farina d'ametlla li dona un punt diferent, però, si no en teniu, podeu fer servir també farina de blat o només pa ratllat.) Arrebossem el pollastre.
  3. Quan l'oli està calent, posem a fregir els filets a foc baixet.
  4. Per fer la salsa, espremem 2 taronges i aboquem el suc en un pot. Hi afegim 1 cullerada de mostassa a l'ancienne, 1 cullerada de mel de romaní, unes gotes de crema balsàmica i una branca de romaní. Remenem fins integrar.
  5. Aboquem la salsa a la paella amb tot el pollastre i remenem suaument. Pugem el foc i couem fins que la salsa redueixi i quedi més espessa.
  6. Per emplatar, passem la meitat dels filets i de la salsa a un plat. Per sobre, hi posarem ametlles fregides i salades.
Anar al contingut