Pollastre amb taronja i ametlla
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Arnau París
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Les ametlles tenen un elevat contingut en àcids grassos monoinsaturats i vitamina E, nutrients que aporten beneficis cardiovasculars.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a 2 persones
1 pit de pollastre (350 g aprox.)
2 taronges (250 ml aprox.)
80 ml oli d'oliva verge
60 g pa ratllat
60 g farina d'ametlla
1 cullerada de mostassa a l'ancienne
1 branca romaní fresca
Crema balsàmica
Ametlles fregides salades
Pebre blanc
Sal
PREPARACIÓ
- Posem al foc una paella amb un raig d'oli d'oliva verge extra (80 ml).
- Filetegem 1 pit de pollastre (350 g). Salpebrem els filets. Barregem en un plat fons 60 g de farina d'ametlla i 60 g de pa ratllat. (La farina d'ametlla li dona un punt diferent, però, si no en teniu, podeu fer servir també farina de blat o només pa ratllat.) Arrebossem el pollastre.
- Quan l'oli està calent, posem a fregir els filets a foc baixet.
- Per fer la salsa, espremem 2 taronges i aboquem el suc en un pot. Hi afegim 1 cullerada de mostassa a l'ancienne, 1 cullerada de mel de romaní, unes gotes de crema balsàmica i una branca de romaní. Remenem fins integrar.
- Aboquem la salsa a la paella amb tot el pollastre i remenem suaument. Pugem el foc i couem fins que la salsa redueixi i quedi més espessa.
- Per emplatar, passem la meitat dels filets i de la salsa a un plat. Per sobre, hi posarem ametlles fregides i salades.