Pollastre de pagès amb prunes i pinyons
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Dolors Pal Ponsa
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: La Massana, AD400 la Massana, Andorra
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
La fruita seca, com ara les prunes i les orellanes, són aliments interessants per enriquir preparacions, ja que contenen una gran concentració d'energia, vitamines, minerals i fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 1 pollastre de pagès
- 2 cebes
- 1 pebrot vermell
- 4 pastanagues
- 1 cabeça d'alls
- 150 cc d'oli oliva verge extra
- 1 pessic de sal
- 1 pessic de pebre
- 100 cl de conyac
- 200 cl de vi blanc
- farigola
- 3 fulles de llorer
- 1/2 canonet de canella
- 1/2 l de brou d'aviram i verdures
- 160 g de prunes
- 100 g d'orellanes
- 40 g de pinyons
PREPARACIÓ
Posem una cassola al foc amb oli d'oliva. Hi posem els alls sencers i pelats, i els rostim durant 2 minuts.
Salpebrem el pollastre, tallat a quarters. Enrossim el pollastre a la cassola. Mentrestant, preparem les verdures: pelem la ceba i la tallem a trossos. Tallem el pebrot a daus. Pelem i tallem les pastanagues a rodanxes. Afegim a la cassola totes les verdures.
Deixem que cogui tot uns vuit minuts.
Hi afegim 100 cl de conyac i ho flamegem. Hi posem 200 cl de vi blanc. Deixem que s'evapori uns quants segons. Hi afegim el llorer, la farigola o timó i el canonet de canyella. Hi afegim el brou (millor si és calent). Ho rectifiquem de sal i pebre.
Ho deixem coure a foc mitjà fins que sigui cuit, una hora aproximadament. Hi afegim les prunes, les orellanes i els pinyons. Ho remenem bé durant un parell de minuts. Ho deixem reposar quinze minuts.
Per acabar, ho posem en un plat i ho servim a taula.
Salpebrem el pollastre, tallat a quarters. Enrossim el pollastre a la cassola. Mentrestant, preparem les verdures: pelem la ceba i la tallem a trossos. Tallem el pebrot a daus. Pelem i tallem les pastanagues a rodanxes. Afegim a la cassola totes les verdures.
Deixem que cogui tot uns vuit minuts.
Hi afegim 100 cl de conyac i ho flamegem. Hi posem 200 cl de vi blanc. Deixem que s'evapori uns quants segons. Hi afegim el llorer, la farigola o timó i el canonet de canyella. Hi afegim el brou (millor si és calent). Ho rectifiquem de sal i pebre.
Ho deixem coure a foc mitjà fins que sigui cuit, una hora aproximadament. Hi afegim les prunes, les orellanes i els pinyons. Ho remenem bé durant un parell de minuts. Ho deixem reposar quinze minuts.
Per acabar, ho posem en un plat i ho servim a taula.