Pollastre escabetxat
INGREDIENTS
4 contracuixes de pollastre desossades
500 ml de brou de gallina
100 g de sucre blanc
100 g de sal fina
80 ml d'oli OVE
50 ml de vinagre chardonnay
20 ml de vi ranci
4 ous
2 pastanagues
2 grans d'all
2 cebes xineses
1 poma granny smith
1/2 bulb de fonoll
1 fulla de llorer
1 cardamom
1 culleradeta de pebre vermell dolç
Romesco
PREPARACIÓ
- Tallem a la juliana dues pastanagues netes i mig bulb de fonoll net.
- Ho aboquem a la cassola amb un raig generós d'oli i deixem que suïn les pastanagues, el fonoll i dos grans d'all aixafats.
- Un cop els vegetals hagin suat, apugem el foc.
- Afegim a la cassola una culleradeta de pebre vermell dolç.
- Afegim a la cassola 20 ml de vi ranci.
- Deixem que se n'evapori l'alcohol.
- Afegim una fulla de llorer a la cassola i les boletes d'un gra de cardamom.
- Hi posem 50 ml de vinagre chardonnay i 80 ml d'oli OVE.
- Hi posem una poma granny Smith tallada a la juliana.
- Posem en un bany de sal del 20% quatre contracuixes de pollastre i les deixem 15 minuts a la nevera.
- Barregem en un bol 100 g de sal fina i 100 g de sucre blanc.
- Posem en un tàper pla un llit de sal i sucre barrejats.
- Separem les clares dels rovells de quatre ous. Guardem les clares a la nevera per a un altre dia.
- Posem els rovells al recipient amb sal i sucre i els cobrim amb la resta de la barreja de sal i sucre.
- Tapem el recipient i el fiquem a la nevera, on s'estarà quinze minuts.
- Quan hagin passat els quinze minuts de les contracuixes de pollastre, les traiem de la nevera i les eixuguem.
- Posem 500 ml de brou de gallina a escalfar.
- Afegim les contracuixes de pollastre al recipient del brou.
- Traiem amb una aranya les contracuixes del pot i les passem a la cassola amb l'escabetx. Aboquem el brou també a la cassola.
- Ho integrem i ho reservem tot.
- Ho apartem del foc.
- Recuperem els rovells de la nevera i els rescatem. Els submergim en un bol amb aigua per netejar-los de sal i sucre.
- Si la cassola amb l'escabetx ha baixat de temperatura, hi afegim els rovells i els hi integrem.
- Ho emplatem amb uns quants punts de salsa de romesco i unes rodelles de ceba xinesa.