Pollastre farcit de Nadal
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Maria Nicolau
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
1 pollastre
Sal
Pebre
Herbes
Mantega en pomada
PER AL FARCIT
Carn de porc esmicolada
Pa
Ou
Orellanes
Fruits secs
Poma al forn
Un rajolí de conyac
PREPARACIÓ
- Netegem el pollastre i el desossem, començant per la part superior.
- Fem un tall a la zona de la carcassa amb un ganivet ben esmolat seguin la direcció de l'os.
- Traiem tota la carcassa.
- Tallem les aixelles deixant només la part superior i tallem també l'articulació.
- Filetegem els pits i els fem servir per cobrir la part central del pollastre.
- Obrim de forma transversal les cuixes, amb cura de treure també l'articulació.
- Sobre d'un paper film per anar al forn hi posem la mantega en pomada i a sobre el pollastre desossat.
- Afegim el farcit, amb els ingredients que escolliu, ho salpebrem i ho tanquem amb el paper film fent que giri en rodó i acabant amb nus a les puntes.
- Ho lliguem amb un cordill i després el cobrim, com en el cas del paper film, amb paper d'alumini.
- Ho posem al forn a 170-180 graus, durant una hora pel primer quilo i un quart per cada quilo més de pes.