Pollastre farcit de Nadal

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Maria Nicolau
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 pollastre

    Sal

    Pebre

    Herbes

    Mantega en pomada

     

    PER AL FARCIT 

    Carn de porc esmicolada

    Pa

    Ou

    Orellanes

    Fruits secs

    Poma al forn

    Un rajolí de conyac

     

     

PREPARACIÓ

  1. Netegem el pollastre i el desossem, començant per la part superior.
  2. Fem un tall a la zona de la carcassa amb un ganivet ben esmolat seguin la direcció de l'os.
  3. Traiem tota la carcassa.
  4. Tallem les aixelles deixant només la part superior i tallem també l'articulació.
  5. Filetegem els pits i els fem servir per cobrir la part central del pollastre. 
  6. Obrim de forma transversal les cuixes, amb cura de treure també l'articulació.
  7. Sobre d'un paper film per anar al forn hi posem la mantega en pomada i a sobre el pollastre desossat.
  8. Afegim el farcit, amb els ingredients que escolliu, ho salpebrem i ho tanquem amb el paper film fent que giri en rodó i acabant amb nus a les puntes.
  9. Ho lliguem amb un cordill i després el cobrim, com en el cas del paper film, amb paper d'alumini.
  10. Ho posem al forn a 170-180 graus, durant una hora pel primer quilo i un quart per cada quilo més de pes.

 

 

Anar al contingut