Pollastrons farcits
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas, Adnaloi Osío i Iván Surinder
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
La carn de pollastró és una de les més magres i tendres que hi ha, ideal per a tota la família.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 pollastrons
70 g de llard de porc
sal
pebre
vi ranci
romaní
oli OVE
PER FER EL FARCIT
90 g de barreja d'arrossos salvatges i vaporitzats
300 g de brou de pollastre
150 g de xampinyons Portobello
1 ceba de Figueres
alfàbrega
cibulet
julivert
conyac
pebre negre
comí
clau
fetges dels pollastrons
PER FER LA SALSA
750 g de brou de pollastre
50 g de vinagre de xerès
30 g de llard de porc
1 ceba grossa o dues de petites
vi ranci
farigola
PREPARACIÓ
- Bullim 90 g de barreja d'arrossos amb els 300 g de brou de pollastre durant uns 30 min.
- Fem una salsa de vi ranci: tallem la ceba a microbrunesa i la sofregim amb 30 g de llard de porc i un raig d'oli OVE. Un cop ben rossa i ben fosca, hi afegim farigola, aixequem sucres amb el vi ranci, esperem que s'evapori l'alcohol, hi afegim els 50 g de vinagre de xerès. Reservem part de la ceba i a la resta l'afegim i també els 750 g de brou de pollastre i deixem que faci xup-xup durant 20 minuts.
- En una cassola gran saltem els bolets tallats a la brunesa amb la ceba reservada, llard i oli OVE. Un cop rossos però no massa, hi afegim els fetges tallats a trossos i conyac. Quan s'evapori l'alcohol, hi afegim les herbes fresques alfàbrega i cibulet- tallades ben petit, les espècies comí, clau i pebre negre- i reservem.
- Colem la salsa.
- Barregem l'arròs amb tot el que tenim a la cassola gran. Ho remenem.
- Farcim els pollastrons sense acabar d'omplir-los.
- Untem els pollastrons amb llard i una mica de salsa i fulles de romaní i farigola. Ho salpebrem i ho posem al forn a 220º durant 20 minuts per cada cantó.
- Els servim amb el farcit que ens hagi sobrat amb salsa calenta i una mica de julivert per sobre.