Polvorons variats
INGREDIENTS
320 g farina de blat
80 g farina d'ametlla
80 g mantega
80 g llard de porc
4 g bicarbonat
100 g sucre llustre
8 g cacau en pols
20 g coco ratllat
PREPARACIÓ
- Posem 320 g de farina de blat i 80 g d'ametlla molta en un bol i ho barregem bé.
- Ho tamisem sobre una safata de forn i ho escampem.
- Ho portem al forn 20 minuts a 150º a dalt i a baix i sense ventilador. Quan hagin passat 10 minuts, barrejarem una mica les farines perquè es coguin de manera uniforme.
- Passat aquest temps, traiem les farines del forn i deixem que es refredin.
- Posem dins un pot i al foc 80 g de mantega i 80 g de llard de porc.
- Ho coem al mínim durant 5 minuts, fins que el sèrum se separi del greix.
- Quan el sèrum i el greix s'hagin separat, retirem el pot inox del foc. Amb una escumadora o un colador petit, retirem les impureses.
- En un pot anem decantant el greix líquid sense que caigui el sèrum ni les proteïnes sòlides que han quedat a la part inferior del pot. Ens haurien de quedar uns 220 g de greix clarificat.
- Ajuntem la mantega clarificada amb les farines torrades. Afegim 4 g de bicarbonat i 100 g de sucre llustre.
- Ho integrem tot amb una llengua durant 10 minuts.
- Separem la massa en 3 parts i la posem en 3 bols diferents.
- Al primer bol li afegim 8 g de cacau en pols i ho integrem.
- Tapem aquesta massa amb un drap humit.
- Al bol 2, li tirem 20 g de coco ratllat. Ho integrem i també ho tapem amb un drap humit.
- No afegirem res al tercer bol, però també el taparem amb un drap humit.
- Portem els bols a la nevera i els hi deixem 15 minuts.
- Passat aquest temps, estirem les masses entre dos papers sulfurats.
- Haurien de quedar amb un centímetre de gruix.
- Deixem les masses estirades a la nevera 20 minuts més.
- Passat aquest temps, tallem les masses amb un tallapastes.
- Deixem els polvorons a la safata de forn amb un paper de forn al fons.
- Portem els polvorons al forn 7' a 210º sense ventilador.
- Agafem els polvorons amb sucre llustre i els emboliquem abans de guardar-los.