Polvorons variats

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Les ametlles tenen un elevat contingut en àcids grassos monoinsaturats i vitamina E, nutrients que aporten beneficis cardiovasculars.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 320 g farina de blat  

    80 g farina d'ametlla 

    80 g mantega 

    80 g llard de porc 

    4 g bicarbonat 

    100 g sucre llustre  

    8 g cacau en pols 

    20 g coco ratllat  

PREPARACIÓ

  1. Posem 320 g de farina de blat i 80 g d'ametlla molta en un bol i ho barregem bé.  
  2. Ho tamisem sobre una safata de forn i ho escampem. 
  3. Ho portem al forn 20 minuts a 150º a dalt i a baix i sense ventilador. Quan hagin passat 10 minuts, barrejarem una mica les farines perquè es coguin de manera uniforme.  
  4. Passat aquest temps, traiem les farines del forn i deixem que es refredin.   
  5. Posem dins un pot i al foc 80 g de mantega i 80 g de llard de porc. 
  6. Ho coem al mínim durant 5 minuts, fins que el sèrum se separi del greix.  
  7. Quan el sèrum i el greix s'hagin separat, retirem el pot inox del foc. Amb una escumadora o un colador petit, retirem les impureses.  
  8. En un pot anem decantant el greix líquid sense que caigui el sèrum ni les proteïnes sòlides que han quedat a la part inferior del pot. Ens haurien de quedar uns 220 g de greix clarificat. 
  9. Ajuntem la mantega clarificada amb les farines torrades. Afegim 4 g de  bicarbonat i 100 g de sucre llustre. 
  10. Ho integrem tot amb una llengua durant 10 minuts. 
  11. Separem la massa en 3 parts i la posem en 3 bols diferents. 
  12. Al primer bol li afegim 8 g de cacau en pols i ho integrem.  
  13. Tapem aquesta massa amb un drap humit. 
  14. Al bol 2, li tirem 20 g de coco ratllat. Ho integrem i també ho tapem amb un drap humit.  
  15. No afegirem res al tercer bol, però també el taparem amb un drap humit. 
  16. Portem els bols a la nevera i els hi deixem 15 minuts. 
  17. Passat aquest temps,  estirem les masses entre dos papers sulfurats.  
  18. Haurien de quedar amb un centímetre de gruix. 
  19. Deixem les masses estirades a la nevera 20 minuts més.  
  20. Passat aquest temps, tallem les masses amb un tallapastes. 
  21. Deixem els polvorons a la safata de forn amb un paper de forn al fons. 
  22. Portem els polvorons al forn 7' a 210º sense ventilador.  
  23. Agafem els polvorons amb sucre llustre i els emboliquem abans de guardar-los.  
Anar al contingut