Pomes farcides

INGREDIENTS

  • PER A QUATRE PERSONES: 

    8 pomes verdes donzella

    1 botifarra dolça

    Ratlladura de llimona

    1 ou

    200 g de sucre

    Pela de llimona i de taronja

    1 branca de canyella

    Garnatxa

    1 grapat d'anissos

    1 grapat de pinyons

    Farina

    Oli de gira-sol

    Sal

     

    PER A LA PICADA:

    6 ametlles torrades

    2 carquinyolis

    2 galetes (teules, melindros...)

    1 panellet de pinyons

PREPARACIÓ

  1. Buidem les pomes fins a la part on hi ha el cor. 
  2. Fem bullir les parts extretes per recollir la pectina que deixen anar.
  3. Per farcir les pomes, en un bol posem la botifarra dolça sense pell amb un ou, el sucre, la ratlladura de llimona i un polsim de sal i ho pastem. 
  4. Després d'omplir les pomes, les enfarinem per segellar la part superior.
  5. Les fregim en una paella amb oli de gira-sol, posem cap avall la part oberta perquè s'acabi de segellar bé i no se'ns desfaci al guisar-les.
  6. En un cassó, caramel·litzem sucre amb aigua.
  7. Posem les pomes farcides en una cassola amb la pela de la llimona, un grapat d'anissos i una branca de canyella.
  8. Afegim garnatxa i una mica d'aigua al sucre caramel·litzat perquè s'acabi de desfer i ho incorporem també a la cassola.
  9. Hi afegim una mica de l'aigua de bullir la part extreta de les pomes. 
  10. Una vegada les pomes farcides han bullit una hora, més o menys, hi afegirem la picada.
  11. Per fer la picada posem al vas de la batedora les ametlles torrades, les galetes, els carquinyolis i un panellet de pinyons i ho triturem.
  12. A més de la picada, hi posem també un grapat de pinyons. 
  13. És recomanable preparar les pomes el dia abans i fer-les bullir una estona més abans de servir-les. 
Anar al contingut