Pomes farcides
- Programa: El tàper de la iaia
- Cuina: Sílvia
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A QUATRE PERSONES:
8 pomes verdes donzella
1 botifarra dolça
Ratlladura de llimona
1 ou
200 g de sucre
Pela de llimona i de taronja
1 branca de canyella
Garnatxa
1 grapat d'anissos
1 grapat de pinyons
Farina
Oli de gira-sol
Sal
PER A LA PICADA:
6 ametlles torrades
2 carquinyolis
2 galetes (teules, melindros...)
1 panellet de pinyons
PREPARACIÓ
- Buidem les pomes fins a la part on hi ha el cor.
- Fem bullir les parts extretes per recollir la pectina que deixen anar.
- Per farcir les pomes, en un bol posem la botifarra dolça sense pell amb un ou, el sucre, la ratlladura de llimona i un polsim de sal i ho pastem.
- Després d'omplir les pomes, les enfarinem per segellar la part superior.
- Les fregim en una paella amb oli de gira-sol, posem cap avall la part oberta perquè s'acabi de segellar bé i no se'ns desfaci al guisar-les.
- En un cassó, caramel·litzem sucre amb aigua.
- Posem les pomes farcides en una cassola amb la pela de la llimona, un grapat d'anissos i una branca de canyella.
- Afegim garnatxa i una mica d'aigua al sucre caramel·litzat perquè s'acabi de desfer i ho incorporem també a la cassola.
- Hi afegim una mica de l'aigua de bullir la part extreta de les pomes.
- Una vegada les pomes farcides han bullit una hora, més o menys, hi afegirem la picada.
- Per fer la picada posem al vas de la batedora les ametlles torrades, les galetes, els carquinyolis i un panellet de pinyons i ho triturem.
- A més de la picada, hi posem també un grapat de pinyons.
- És recomanable preparar les pomes el dia abans i fer-les bullir una estona més abans de servir-les.