Pop amb kimchi
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El kimchi és una preparació de col asiàtica fermentada, de gust salat i picant. És de contingut energètic lleuger, rica en fibra, en sodi, en potassi i en vitamines del grup BAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 1 pop
- 1/2 col xinesa
- 350 ml aigua
- 150 g ceba enrossida
- 1 ceba de Figueres
- 40 g farina d'arròs
- 2 cullerades de bitxo sec picant en pols
- 2 cullerades de pasta d'all confitat
- Gingebre
- sal
- Llorer
- Coriandre
PREPARACIÓ
- Tallem a juliana molt fina 1/2 col xinesa neta.
- Posem la col tallada dins un bol gros amb salmorra (amb una solució de 25 g de sal per l aigua).
- Ho deixem en remull 1 hora a temperatura ambient.
- Rentem sota l'aixeta la col tallada i l'eixuguem prement amb un drap.
- Posem la col escorreguda dins un pot esterilitzat, tapem el pot amb un drap i ho lliguem amb una goma de pollastre.
- Deixem que la col fermenti durant tres dies en un lloc fosc i sec, però a temperatura ambient.
- Posem a bullir una bona quantitat d'aigua.
- Tirem a l'aigua una fulla de llorer i una ceba de Figueres ja pelada.
- Espantem el pop 3 cops a l'olla amb aigua bullint.
- Bullim el pop 10 minuts per cada quilo que faci i li donem el mateix temps de repòs dins l'aigua un cop hagi passat el temps de bullit.
- Posem 1 pot al foc amb 350 ml d'aigua i hi afegim 40 g de farina d'arròs amb un polsim de sal. Ho anem coent tot de mica en mica mentre anem remenant.
- Afegim a la farineta d'arròs una mica de gingebre ratllat, 2 cullerades de bitxo sec picant en pols i 2 cullerades de pasta d'all confitat.
- Ho coem tot 5 minuts.
- Afegim al pot 150 g de ceba enrossida i ho integrem.
- Recuperem el kimchi del pot fermentat.
- Tirem la farineta al kimchi.
- Posem la planxa al foc.
- Traiem el pop de l'aigua (l'aigua la reservarem per a una altra recepta).
- Tallem una pota del pop per a cada comensal.
- Marquem les potes.
- Emplatem el kimchi i la pota de pop per sobre. Posem coriandre fresc i picat pel damunt.