Pop amb salsa picant
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El pop és un aliment ric en proteïnes d'alt valor biològic, baix en calories i amb alt contingut de minerals com el ferro i el seleni, i de vitamines A, B i C. A més, és una font d'omega-3, greix cardioprotector.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 pop de 2 kg
300 g de cigrons
3 cebes de Figueres
3 pebrots de Caiena
2 tomàquets de penjar
2 cullerades de pasta de tomàquet
3 grans d'all
1 fulla de llorer
un got de vi blanc
1 llesca de pa
sal
aigua mineral
25 ametlles torrades
julivert
suc de llimona
oli OVE
bicarbonat
PREPARACIÓ
- Netegem un pop de 2 kg.
- Ratllem 2 tomàquets de penjar dins d'un bol i hi afegim 2 cullerades de pasta de tomàquet.
- Laminem 2 grans d'all i els posem a ballar en una olla exprés amb oli OVE.
- Afegim 3 caienes a trossets, 1 fulla de llorer i el tomàquet del bol. Deixem coure fins que quedi sec.
- Tallem a juliana 3 cebes de Figueres.
- Posem a escalfar aigua mineral un pot.
- Ofeguem l'olla exprés amb un got de vi blanc i deixem evaporar l'alcohol.
- Afegim la ceba tallada i hi donem un parell de voltes.
- Afegim el pop. Ho remenem i cobrim amb l'aigua mineral calenta. Tanquem l'olla i ho deixem bullir durant 10 minuts.
- Traiem de la nevera un tàper amb 300 g de cigrons remullats 12 hores amb aigua de l'aixeta i bicarbonat. Obrim l' olla exprés i traiem el pop i la fulla de llorer. Després hi posem els cigrons. Escalfem l'olla i un cop calenta els coem 20 minuts.
- Tallem el pop, el salem i el reservem en un bol amb un raig d'oli OVE.
- Tallem 1 llesca de pa i la fregim en una paella amb oli OVE.
- Piquem en un morter 25 ametlles torrades, el pa fregit, 1 gra d'all sense el germinat, julivert i el suc d'una llimona.
- Refredem l'olla sota el raig de l'aigüera. L'obrim i hi afegim la picada i el pop reservat. Ho remenem i ho escalfem.
- Servim en un plat amb una mica de julivert picat per sobre.