Pop en salsa
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
En comparació amb la resta de marisc, el pop té un baix contingut energètic i de colesterol. Destaca la seva aportació de calci i vitamina A.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 kg de pop net.
700 ml de fumet
4 cebes de Figueres
5 tomàquets de pera confitats sense pell
1 gra d'all
1 porro
julivert
vi ranci
1 fulla de llorer
oli OVE
sal
pebre blanc
60 g de pa ratllat
pebre vermell picant
cibulet
PREPARACIÓ
- Tallem a juliana 4 cebes de Figueres (600 g més o menys) i les enrossim en una cassola gran amb oli OVE.
- Obrim un pot de tomàquets confitats i en traiem 5, els eixuguem i els tallem a la brunesa.
- Tallem 1 porro a la microbrunesa.
- Afegim un raig de vi ranci a la cassola on hi ha la ceba rossa i deixem que l'alcohol s'evapori.
- Traiem el pop descongelat de la nevera i el posem en una olla exprés. El tapem i el deixem coure durant 20 minuts. No hi posem aigua perquè volem que el pop es cogui amb els seus sucs.
- Traiem la ceba de la cassola i la reservem en un plat. Posem a enrossir el tomàquet i el porro, a la mateixa cassola on s'ha enrossit la ceba, i hi afegim un raig d'oli, 1 fulla de llorer i 1 gra d'all aixafat.
- Traiem de la nevera el fumet i n'escalfem 700 ml en un pot.
- Traiem el pop de l'olla i el tallem amb les tisores. En guardem el suc de la cocció.
- Afegim a l'olla exprés (amb el suc del pop), la ceba, el porro i el tomàquet, el fumet calent, el pop tallat i unes branques de julivert. Hi afegim sal i pebre blanc i ho deixem al foc 5 minuts.
- Barregem en un bol 60 g de pa ratllat i una cullerada de pebre vermell picant. Ho afegim a l'olla.
- Ho servim en un plat fondo amb cibulet picat per sobre.