Pop en salsa

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    En comparació amb la resta de marisc, el pop té un baix contingut energètic i de colesterol. Destaca la seva aportació de calci i vitamina A.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

    2 kg de pop net.

    700 ml de fumet

    4 cebes de Figueres

    5 tomàquets de pera confitats sense pell

    1 gra d'all

    1 porro

    julivert

    vi ranci

    1 fulla de llorer

    oli OVE

    sal

    pebre blanc

    60 g de pa ratllat

    pebre vermell picant

    cibulet

     

PREPARACIÓ

  1. Tallem a juliana 4 cebes de Figueres (600 g més o menys) i les enrossim en una cassola gran amb oli OVE.
  2. Obrim un pot de tomàquets confitats i en traiem 5, els eixuguem i els tallem a la brunesa.
  3. Tallem 1 porro a la microbrunesa.
  4. Afegim un raig de vi ranci a la cassola on hi ha la ceba rossa i deixem que l'alcohol s'evapori.
  5. Traiem el pop descongelat de la nevera i el posem en una olla exprés. El tapem i el deixem coure durant 20 minuts. No hi posem aigua perquè volem que el pop es cogui amb els seus sucs.
  6. Traiem la ceba de la cassola i la reservem en un plat. Posem a enrossir el tomàquet i el porro, a la mateixa cassola on s'ha enrossit la ceba, i hi afegim un raig d'oli, 1 fulla de llorer i 1 gra d'all aixafat.
  7. Traiem de la nevera el fumet i n'escalfem 700 ml en un pot.
  8. Traiem el pop de l'olla i el tallem amb les tisores. En guardem el suc de la cocció.
  9. Afegim a l'olla exprés (amb el suc del pop), la ceba, el porro i el tomàquet, el fumet calent, el pop tallat i unes branques de julivert. Hi afegim sal i pebre blanc i ho deixem al foc 5 minuts.
  10. Barregem en un bol 60 g de pa ratllat i una cullerada de pebre vermell picant. Ho afegim a l'olla.
  11. Ho servim en un plat fondo amb cibulet picat per sobre.
Anar al contingut