Pop estofat amb patates
INGREDIENTS
1 pop
600 g patates kennebec
300 ml de fumet blanc
6 cebes
5 branques de julivert
3 tomàquets de penjar
1 grapat d'ametlla torrada
1 presa de xocolata 70% de cacau
1 cabeça d'alls
Conyac
Oli OVE
Fonoll marí
Sal
Pebre negre
Llorer
Vi ranci
PREPARACIÓ
- Posem en una olla de pressió 1 pop gros, de 1,5 kg aproximadament. Sense posar-hi aigua, tanquem i ho fem bullir 15 minuts. Ho deixem una hora i mitja en repòs dins l'olla tancada.
- Tallem a juliana 6 cebes i les enrossim en una cassola amb oli OVE
- Esqueixem a mida mossegada 600 g de patata kennebec netes i pelades
- Afegim a la ceba rossa un raig de conyac i un de vi ranci. Deixem que l'alcohol s'evapori.
- Afegim a la cassola 1 fulla de llorer, pebre negre, 1 cabeça d'alls tallada pel mig i les patates escapçades. Ho remenem tot.
- Traiem de la nevera 3 00 ml de fumet blanc i els escalfem en un pot.
- Ratllem sobre la cassola 3 tomàquets de penjar. Ho integrem tot.
- Afegim el fumet calent a la cassola i el deixem a foc lent durant 15 minuts o fins que el líquid s'hagi evaporat quasi totalment.
- Traiem el pop de l'olla i el tallem a mida mossegada
- Afegim el pop a la cassola amb suc de la seva cocció. Hi posem 5 branques de julivert. Ho tapem i ho deixem a foc lent durant 5 minuts
- Aixafem en un morter 1 grapat d'ametlla torrada i 1 presa de xocolata
- Afegim aquesta picada a l'estofat i lliguem la salsa
- Ho servim amb fonoll marí en salaó per sobre