Porc amb salsa de nyora
INGREDIENTS
600 g llonzes de porc
40 g d'avellanes torrades
40 g d'ametlles torrades
400 ml d'aigua
20 g de mantega
2 nyores
2 cebes de Figueres mitjanes
1 gra d'all
Pebre vermell fumat dolç
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Netegem dues nyores de llavors i tiges i les submergim en 400 ml d'aigua bullent.
- Un cop hidratades, les posem en un got batedor amb 40 g d'avellanes torrades, 40 g d'ametlles torrades i l'aigua colada on hem escaldat les nyores. Ho turbinem.
- Colem la picada i ho reservem.
- Salpebrem 600 g de llonzes de porc, les marquem per banda i banda i les reservem.
- A la cassola on hem marcat el porc, hi afegim dues cebes de Figueres tallades a juliana i un gra d'all aixafat.
- Un cop enrossit, hi afegim el porc que teníem reservat i la picada. Tapem la cassola i ho coem a foc mitjà-alt uns deu minuts.
- Afegim a la cassola 20 g de mantega per lligar la salsa.
- Ho emplatem posant-hi una mica de pebre vermell fumat per sobre.