Porros al forn
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons
Instruccions per interactuar amb el player
INGREDIENTS
12 porros
40 g mantega
20 g farina
2 l brou de carn
20 g avellanes torrades
10 boletes de pebre negre (PLACEMENT)
10 fulles de menta fresca
5 grans d'all
1 cullerada de mostassa de Dijon
1 dit de gingebre congelat
Oli de confitar
Sal
PREPARACIÓ
- Posem a la safata de forn la part blanca de 12 porros nets. La part verda, la reservarem per fer un caldo en una altra ocasió. Hi posem 5 grans d'alls aixafats i oli de confitar fins a cobrir els porros. Ho posem al forn 90' a 100º.
- Posem a escalfar 2 l de brou de carn amb 10 boletes de pebre. Reduïm el brou de carn fins que només quedi ¿ del que teníem, o sigui uns 500 ml.
- Posem un altre pot al foc i hi tirem 40 g de mantega. La desfem.
- Quan estigui desfeta la mantega, hi tirem 20 g de farina per fer un roux. Torrem la farina fins que estigui noisette. Ho posarem a foc lent uns 10 minuts.
- Fem la salsa gravy: aboquem dins del pot del roux el brou reduït i ho lliguem amb la vareta manual.
- Aromatitzem el gravy amb un dit de gingebre ratllat, una cullerada de mostassa de Dijon i sal, si hi cal. Ho barregem i ho reservem.
- Recuperem els porros del forn i els pesquem amb pinces. Els deixem escorrent sobre una reixeta.
- Guardem l'oli per a una altra recepta.
- Posem al morter 20 g d'avellanes torrades i les piquem amb mà de morter. Ho reservem.
- Tallem a la juliana 10 fulles de menta i les reservem.
- Emplatem tres porros, salsa gravy, avellanes picades i la menta.