Porros al forn

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Informació nutricional
    -Obre

    El porro és una hortalissa que aporta poques calories i és ric en fibra, vitamines i minerals, especialment en potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 12 porros  

    40 g mantega  

    20 g farina  

    2 l brou de carn 

    20 g avellanes torrades  

    10 boletes de pebre negre (PLACEMENT) 

    10 fulles de menta fresca 

    5 grans d'all   

    1 cullerada de mostassa de Dijon 

    1 dit de gingebre congelat 

    Oli de confitar  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem a la safata de forn la part blanca de 12 porros nets. La part verda, la reservarem per fer un caldo en una altra ocasió. Hi posem 5 grans d'alls aixafats i oli de confitar fins a cobrir els porros. Ho posem al forn 90' a 100º. 
  2. Posem a escalfar 2 l de brou de carn amb 10 boletes de pebre. Reduïm el brou de carn fins que només quedi ¿ del que teníem, o sigui uns 500 ml. 
  3. Posem un altre pot al foc i hi tirem 40 g de mantega. La desfem.  
  4. Quan estigui desfeta la mantega, hi tirem 20 g de farina per fer un roux. Torrem la farina fins que estigui noisette. Ho posarem a foc lent uns 10 minuts. 
  5. Fem la salsa gravy: aboquem dins del pot del roux el brou reduït i ho lliguem amb la vareta manual. 
  6. Aromatitzem el gravy amb un dit de gingebre ratllat, una  cullerada de mostassa de Dijon i sal, si hi cal. Ho barregem i ho reservem. 
  7. Recuperem els porros del forn i els pesquem amb pinces. Els deixem escorrent sobre una reixeta.  
  8. Guardem l'oli per a una altra recepta.  
  9. Posem al morter 20 g d'avellanes torrades i les piquem amb mà de morter. Ho reservem. 
  10. Tallem a la juliana 10 fulles de menta i les reservem. 
  11. Emplatem tres porros, salsa gravy, avellanes picades i la menta.  
Anar al contingut