Porros confitats amb allioli escalivat

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El porro és una hortalissa que aporta poques calories, és ric en fibra, vitamines i minerals, especialment en potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 porros grossos 

    1 cabeça d'alls  

    2 branquillons de romaní 

    6 boles de pebre negre  

    1 fulla de llorer 

    1 llimona petita  

    4 claus  

    0.5 l oli OVE  

    Raig de vinagre de xerès reserva  

    50 g cansalada ibèrica salada  

    2 llesques de pa  

    Sal 

PREPARACIÓ

  1. Posem a escalfar 0,5 l d'oli OVE. Ha d'arribar als 85 graus.
  2. Netegem bé tres porros i els tallem per la part superior perquè s'obrin i en puguem treure la terra.
  3. Posem en una safata de forn els porros, 1 cabeça d'alls partida pel mig, 1 llimona neta partida, 6 boles de pebre aixafades, 1 fulla de llorer, 4 claus d'olor i 2 branquillons de romaní.
  4. Aboquem l'oli als porros. Haurien de quedar gairebé coberts d'oli. Tapem els porros amb un paper sulfurat i els fiquem al forn, que hem escalfat a 90 graus.
  5. Ho deixem 4 hores al forn.
  6. Passat aquest temps, posem una paella al foc.  
  7. Tallem a daus 50 g de cansalada.  
  8. Enrossim els daus de cansalada a la paella calenta
  9. Traiem els porros del forn. Els traiem de l'oli i els reservem.  
  10. Colem l'oli i rescatem els alls i la llimona. La resta, ho descartem.  
  11. Tallem a daus 2 llesques de pa. Quan la cansalada sigui transparent, tirem els daus de pa a la paella i en fregim els crostonets.
  12. En un got batedor hi posem 70 ml de l'oli de confitar que ja ha baixat de temperatura, els alls confitats i ja temperats, el suc de la llimona confitada –amb un colador perquè no hi caiguin pinyols–, un pessic de sal i un raig de vinagre de xerès.  
  13. Ho emulsionem tot amb un braç elèctric fins a tenir una textura d'allioli.
  14. Retirem la capa exterior del porro confitat i el tallem en 5 trossos.  
  15. Emplatem el porro amb l'allioli per sobre i l'enrossit de cansalada i pa.
Anar al contingut