Porros confitats amb vinagreta d'aranja

  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    -Obre

    El porro és una hortalissa que aporta poques calories, és ric en fibra, vitamines i minerals, especialment en potassi.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES:

    4 porros

  • 8 gambots
  • 1 aranja
  • 2 ous
  • 3 grans d'all
  • Oli OVE
  • 500 g sal fina
  • 500 g sucre blanc
  • Vinagre de xerès
  • Vi dolç pedro ximénez
  • Pipes pelades
  • Sal en escates
  • Romaní fresc
  • Menta
  • Pebre negre en gra
  • Pebre molt
  •  

PREPARACIÓ

1. Preparem els porros per confitar-los: ens quedem amb la part blanca dels porros i els posem en una safata. Els cobrim amb oli, i hi afegim una branca de romaní, unes boles de pebre i 3 grans d'all.

2. Els portem al forn i els confitem durant 4 hores, a 90º.

3. Reservem un all confitat.

4. Preparem el curat dels gambots i els rovells d'ou. En un bol barregem la mateixa quantitat de sal i sucre. En un plat, fem una base amb aquesta barreja i hi posem els gambots i els rovells. Acabem de cobrir-los amb la resta de la barreja de sal i sucre. Ho deixem 20 minuts.

5. En un pot, reduïm vi pedro ximénez durant 20 minuts.

6. Espremem el suc de mitja aranja i el colem.

7. Passats els 20 minuts del curat de gambots i els rovells, els submergim en aigua per netejar-los.

8. En un got batedor, fem la vinagreta amb el suc d'aranja, els rovells d'ou, un raig de vinagre, el xarop del pedro ximénez, oli d'oliva i l'all escalivat que havíem reservat.

9. Tallem els gambots com si fos un sashimi.

10. Traiem la primera capa del porro confitat i ho emplatem: posem el porro, els gambots per sobre i hi afegim la vinagreta pel damunt.

11. Per acabar, una mica de flor de sal, unes pipes i menta picada.

Anar al contingut