Porros confitats amb vinagreta d'aranja
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Dieta: Vegetariana
- Informació nutricional -Obre
El porro és una hortalissa que aporta poques calories, és ric en fibra, vitamines i minerals, especialment en potassi.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES:
4 porros
- 8 gambots
- 1 aranja
- 2 ous
- 3 grans d'all
- Oli OVE
- 500 g sal fina
- 500 g sucre blanc
- Vinagre de xerès
- Vi dolç pedro ximénez
- Pipes pelades
- Sal en escates
- Romaní fresc
- Menta
- Pebre negre en gra
- Pebre molt
PREPARACIÓ
1. Preparem els porros per confitar-los: ens quedem amb la part blanca dels porros i els posem en una safata. Els cobrim amb oli, i hi afegim una branca de romaní, unes boles de pebre i 3 grans d'all.
2. Els portem al forn i els confitem durant 4 hores, a 90º.
3. Reservem un all confitat.
4. Preparem el curat dels gambots i els rovells d'ou. En un bol barregem la mateixa quantitat de sal i sucre. En un plat, fem una base amb aquesta barreja i hi posem els gambots i els rovells. Acabem de cobrir-los amb la resta de la barreja de sal i sucre. Ho deixem 20 minuts.
5. En un pot, reduïm vi pedro ximénez durant 20 minuts.
6. Espremem el suc de mitja aranja i el colem.
7. Passats els 20 minuts del curat de gambots i els rovells, els submergim en aigua per netejar-los.
8. En un got batedor, fem la vinagreta amb el suc d'aranja, els rovells d'ou, un raig de vinagre, el xarop del pedro ximénez, oli d'oliva i l'all escalivat que havíem reservat.
9. Tallem els gambots com si fos un sashimi.
10. Traiem la primera capa del porro confitat i ho emplatem: posem el porro, els gambots per sobre i hi afegim la vinagreta pel damunt.
11. Per acabar, una mica de flor de sal, unes pipes i menta picada.