Porros confitats
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Eduard Losilla
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Restaurant: Butikfarra
- Dieta: Sense gluten
- Informació nutricional -Obre
El formatge manxec és un aliment d'elevat contingut en proteïnes i greixos, també en minerals com el fòsfor i el calci, i vitamines com la A i la D.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones:
- 8 porros
- oli d'oliva
- 250 g de cansalada curada
- Per a la crema de formatge:
- 800 g de formatge manxec
- 600 g de nata
- sal i pebre
- Per l'oli fumat:
- 250 g d'oli d'oliva
- 4 pedres de carbó
PREPARACIÓ
Per fer l'oli fumat, poseu 250 grams d'oli a escalfar en una cassola, sense que arribi a bullir. Seguidament, retireu-la del foc, poseu-hi les pedres de carbó molt calentes, d'una en una perquè no salti l'oli, i deixeu-les dins de la cassola durant una hora.
Mentrestant, talleu l'arrel i la part verda dels porros, netegeu-los, poseu-los sencers en una cassola, coberts amb oli d'oliva i deixeu-los coure a foc suau durant una hora i mitja.
Per fer la salsa de formatge, escalfeu la nata en una cassola sense que arrenqui el bull, afegiu-hi el formatge ratllat, la sal i el pebre i removeu-ho fins a obtenir una salsa homogènia, aproximadament uns 8 minuts.
Tot seguit, recupereu els porros, ja cuits, feu-los un petit tall al centre, per poder obrir-los, però sense arribar al final, poseu-hi al mig la crema de formatge, tireu-hi per sobre de la crema la cansalada tallada ben petita i gratineu-ho al forn, prèviament preescalfat a 200 graus, durant 5 minuts.
I ja per acabar, emplateu els porros gratinats i amaniu-los amb l'oli fumat per sobre.
Mentrestant, talleu l'arrel i la part verda dels porros, netegeu-los, poseu-los sencers en una cassola, coberts amb oli d'oliva i deixeu-los coure a foc suau durant una hora i mitja.
Per fer la salsa de formatge, escalfeu la nata en una cassola sense que arrenqui el bull, afegiu-hi el formatge ratllat, la sal i el pebre i removeu-ho fins a obtenir una salsa homogènia, aproximadament uns 8 minuts.
Tot seguit, recupereu els porros, ja cuits, feu-los un petit tall al centre, per poder obrir-los, però sense arribar al final, poseu-hi al mig la crema de formatge, tireu-hi per sobre de la crema la cansalada tallada ben petita i gratineu-ho al forn, prèviament preescalfat a 200 graus, durant 5 minuts.
I ja per acabar, emplateu els porros gratinats i amaniu-los amb l'oli fumat per sobre.