Presa ibèrica amb salsa Cumberland
INGREDIENTS
2 preses ibèriques
400 g de gerds
100 g de mores
1 llimona
1 taronja
2 escalunyes
200 ml de xerès dolç
200 g de sucre
1 branca de romaní
Gingebre
Sal
Pebre
Mantega
Julivert
PREPARACIÓ
- Comencem a preparar la salsa Cumberland posant en un pot 400 g de gerds nets i 100 g de mores netes. Posteriorment hi ratllem la pela d'una taronja i la d'una llimona.
- De la llimona, també n'aprofitarem el suc. L'abocarem al pot, colat, per evitar que hi caiguin els pinyols.
- I finalment hi afegim 200 g de sucre i ho coem durant una hora a foc molt baix.
- Quan ja ha passat una hora, colem bé la salsa i la deixem en un pot.
- Comencem a preparar la carn deixant dues preses ibèriques al bany de sal. Les haurem de deixar en remull durant 35 minuts.
- Per tal d'acabar la salsa, hi ratllem ¿ dit de gingebre congelat. També hi afegim 200 ml de xerès dolç i 20 g de mostassa d'estragó. I ho escalfem sense que arribi a bullir.
- Tallem dues escalunyes a la brunesa i les afegim al pot de la salsa; ho coem a foc baix durant deu minuts.
- Un cop hagin passat deu minuts, passem la salsa del pot a un recipient per turbinar-la. Un cop quedi turbinada, la deixarem refredar perquè, aquesta salsa, no es pot prendre calenta.
- Passats els 35 minuts del bany de sal, recuperem les preses ibèriques.
- Preparem una cassola al foc i hi afegim una bona cullerada de mantega i un branquilló de romaní.
- Eixuguem les preses remullades i les afegim al foc un cop la mantega s'hagi fos.
- Ho pebrem i deixem que s'enrosseixin per totes dues bandes.
- Un cop tinguem totes les preses enrossides, les deixem reposar durant cinc minuts abans de menjar-nos-les.
- A l'hora d'emplatar-ho, tallem la presa ibèrica a tires, hi afegim la salsa, unes quantes escates de sal i una algunes fulles de julivert.