Presa ibèrica amb salsa de xufles
- Programa: Tàpias variades
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
- 600 g de presa ibèrica
- oli de xufla
- sal grossa
- 50 g de mantega
- 20 ml d'oli d'oliva verge extra
- 1 ceba mitjana
- 1/2 porro
- 200 ml de concentrat de xufla de València
- 150 ml de brou fosc
- pebre blanc mòlt
PREPARACIÓ
Preparació del concentrat de xufla
1. Poseu en remull unes xufles de València.
2. Peseu-ne aproximadament 200 g.
3. Tritureu-ho amb 100 ml d'aigua.
4. Coleu-ho amb una gasa i un colador.
5. Si fa falta, afegiu-hi una mica d'aigua, fins a aconseguir uns 200 ml.
· Preparació de la salsa de xufla
1. Poseu en un cassó antiadherent la mantega i l'oli d'oliva. Quan estigui calent, afegiu-hi la ceba i el porro picolats. Deixeu-ho enrossir.
2. Quan estigui ros, afegiu-hi el concentrat de xufla i el brou. Salpebreu-ho i deixeu-ho coure uns minuts a foc mitjà. Tritureu la mescla i coleu-la en un xinès perquè quedi una textura perfecta.
3. Poseu-ho a coure altre cop uns minuts. La xufla fa que la salsa s'espesseeixi, amb la qual cosa no cal afegir-hi cap tipus de farina en preparar-la.
· Preparació de la carn
1. Pinzelleu una planxa o una paella amb oli de xufla o, si no n'hi ha, amb oli d'oliva, i escalfeu-ho.
2. Poseu-hi la carn, deixeu-la al gust dels comensals, i just al final afegiu-hi una mica de sal gruixuda. Deixeu-la daurada per les dues bandes i rosada per dins. Emplateu-la amb la salsa al damunt i serviu-la calenta.
La xufla de València és molt interessant per a aquest tipus de salses, ja que té una dolçor natural inigualable, que contrasta molt bé en combinacions amb carn de porc o pollastre.
1. Poseu en remull unes xufles de València.
2. Peseu-ne aproximadament 200 g.
3. Tritureu-ho amb 100 ml d'aigua.
4. Coleu-ho amb una gasa i un colador.
5. Si fa falta, afegiu-hi una mica d'aigua, fins a aconseguir uns 200 ml.
· Preparació de la salsa de xufla
1. Poseu en un cassó antiadherent la mantega i l'oli d'oliva. Quan estigui calent, afegiu-hi la ceba i el porro picolats. Deixeu-ho enrossir.
2. Quan estigui ros, afegiu-hi el concentrat de xufla i el brou. Salpebreu-ho i deixeu-ho coure uns minuts a foc mitjà. Tritureu la mescla i coleu-la en un xinès perquè quedi una textura perfecta.
3. Poseu-ho a coure altre cop uns minuts. La xufla fa que la salsa s'espesseeixi, amb la qual cosa no cal afegir-hi cap tipus de farina en preparar-la.
· Preparació de la carn
1. Pinzelleu una planxa o una paella amb oli de xufla o, si no n'hi ha, amb oli d'oliva, i escalfeu-ho.
2. Poseu-hi la carn, deixeu-la al gust dels comensals, i just al final afegiu-hi una mica de sal gruixuda. Deixeu-la daurada per les dues bandes i rosada per dins. Emplateu-la amb la salsa al damunt i serviu-la calenta.
La xufla de València és molt interessant per a aquest tipus de salses, ja que té una dolçor natural inigualable, que contrasta molt bé en combinacions amb carn de porc o pollastre.