Préssec en almívar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas amb Xavi Coral
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Informació nutricional -Obre
Els préssecs són rics en betacarotens (provitamina A), que ajuden a mantenir bé la pell, la visió i el sistema immunitari.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 préssecs de vinya
- 200 g de moscatell
- 150 g de sucre morè
- 2 estrelles d'anís
- un canonet de canyella
- pell de llimona
- 1 litre d'aigua mineral
- 2 bitxos frescos
- 2 beines de cardamom
PREPARACIÓ
1. Netegem els préssecs sense pelar-los però en traiem tot el pèl. Els tallem per la meitat, els fem girar sobre el seu eix, així una de les parts ens quedarà sense pinyol.
2. Posem a bullir el sucre amb aigua fins que es desfaci i quedi un xarop.
3. Hi afegim l'anís, la canyella, la pell de llimona i els préssecs, i els deixem bullir uns 7 minuts.
4. En algun dels pots, per als més atrevits, hi posem dos bitxos a rodanxes i dues beines de cardamom.
5. Un cop han bullit, els deixem refredar i, un cop freds, en traiem el pinyol i els guardem en un pot. Posem primer els préssecs amb cura, els cobrim amb l'aigua, i després amb el moscatell.
6. Un cop tenim els pots plens, els posem a bullir oberts al bany maria. Quan comenci a bullir l'aigua, tapem els pots i deixem que refredi, així ens poden durar més dies.
2. Posem a bullir el sucre amb aigua fins que es desfaci i quedi un xarop.
3. Hi afegim l'anís, la canyella, la pell de llimona i els préssecs, i els deixem bullir uns 7 minuts.
4. En algun dels pots, per als més atrevits, hi posem dos bitxos a rodanxes i dues beines de cardamom.
5. Un cop han bullit, els deixem refredar i, un cop freds, en traiem el pinyol i els guardem en un pot. Posem primer els préssecs amb cura, els cobrim amb l'aigua, i després amb el moscatell.
6. Un cop tenim els pots plens, els posem a bullir oberts al bany maria. Quan comenci a bullir l'aigua, tapem els pots i deixem que refredi, així ens poden durar més dies.