Púding de raïm i panses
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Incloure fruita a les receptes és una bona manera d'enriquir-les en vitamines, minerals i altres nutrients com la fibra.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
300 g de croissants secs
300 g de llet fresca
100 g de nata 35%
125 g de panses
125 g de raïm
100 g de crema de formatge
70 g de mantega
3 ous i 1 rovell
3 cullerades de pa ratllat
pell de llimona
1 cardamom
50g d'ametlles torrades
farina
sal
PREPARACIÓ
- Posem en un recipient 300 g de llet fresca, 100 g de nata, 125 g de panses, pell de llimona i un cardamom aixafat. Ho portem a ebullició, hi tanquem el foc i ho deixem infusionar tapat, durant 10 minuts.
- Separem clares de rovells de 4 ous en dos bols i reservem una clara per a una altra recepta.
- Amb les varetes elèctriques batem tres clares a punt de neu, amb un pols de sal.
- Blanquegem els 4 rovells amb les varetes elèctriques i hi afegim 100 g de crema de formatge.
- Retirem les panses infusionades i les eixuguem amb paper absorbent.
- Dins el bol de la llet posem 300 g de croissants secs trossejats amb 70 g de mantega. Ho remenem amb una llengua.
- Hi afegim els rovells blanquejats i ho remenem suaument.
- Hi afegim, a poc a poc, les clares muntades amb una cullerada de pa ratllat.
- Untem un motlle amb mantega i hi espolsem una mica de pa ratllat. L'omplim amb la massa.
- Posem a escalfar un recipient amb aigua per fer un bany maria.
- Tallem 125 g de raïm i el posem a dins de la massa.
- Enfarinem les panses reservades i les afegim a la massa.
- Posem el motlle al bany maria al forn en una safata amb aigua calenta, a 90º, durant 50 minuts.
- Traiem el púding del motlle i el deixem en una safata.
- Piquem un grapat d'ametlles en un morter.
- Posem les ametlles a sobre del púding i ja està llest.