Pularda en escabetx amb gamba vermella

INGREDIENTS

  • PER A LA SALMORRA: 

    160 g sal fina

     100 g sucre morè

     20 grans de pebre

     1 cabeça d'alls

     farigola

    anís estrellat

    gingebre

    pell de cítric i citronella

     

    PER AL ROSTIT DE PULARDA:

    1 pularda petita

    3 pastanagues

    2 cebes

    1 cabeça d'alls

    1 got de vi ranci

     farigola

  • PER A L'ESCABETX:

    1 litre d'oli d'oliva

    1/2 litre de vi blanc

    1/4 de litre de vinagre de xerès

    1/4 de litre de vinagre de poma

    pebre, all, llorer, farigola

     

    PER AL TÀRTAR DE GAMBA:

    12 gambes vermelles

    200 g de sal grossa

    50 g d'oli de gira-sol

PREPARACIÓ

 

  1. Rostim la pularda al forn.
  2. Traiem la pell i la guardem per acompanyar amb un toc cruixent a l'hora d'emplatar.
  3. La desossem. 
  4. Desengreixem la safata per recollir els sucs del rostit. 
  5. Fem un escabetx amb oli d'oliva, anís estrellat, espècies al gust i vinagre per al tàrtar de gambes.
  6. Amb els caps d'algunes gambes fem un oli de gambes. Els posem en una paella i els cobrim a foc lent amb oli de gira-sol.
  7. Pelem la resta de gambes i les filetegem per fer el tàrtar.
  8. Mentre es couen les gambes amb l'oli, tallem pastanaga i ceba de figueres ben petites.
  9. Emplatem el pollastre desossat, les gambes filetejades i les verdures tallades petites.
  10. Amanim el pollastre amb el suc del rostit i l'escabetx,  i el tàrtar, amb l'oli de gambes.
  11. Abans d'emplatar-ho, hi posem bocins de pell de pularda rostida ben cruixents per sobre.
Anar al contingut