Pulled pork
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
1 kg de coll de porc
4 panets de blat de moro
4 cullerades de pasta de tomàquet
3 cullerades de panela
2 cullerades de comí
2 pastanagues
2 cebes
1 xili de Jalapa amb vinagre
1 fulla de llorer
1 gra d'all
1 llimona
1 taronja
1 cullerada de llard
1/2 bulb de fonoll
sal
oli d'oliva
pebre blanc
pebre negre
pebre fumat dolç
pebrot d'Espelette
farigola
gingebre
cúrcuma
canyella
un raig de bourbon
PREPARACIÓ
- Ratllem 1 arrel de gingebre i 1 de cúrcuma congelades (o fresques) dins un bol. Hi afegim 1 gra d'all tallat a la microbrunesa, unes fulles de farigola, 1 fulla de llorer, uns grans de comí, pebre blanc, pebre negre, pebre vermell fumat dolç i "espelette".
- Hi afegim sal, oli OVE i un raig de bourbon. Ho barregem.
- Fem un massatge amb aquesta barreja a 1 kg de coll de porc i el deixem marinar a la nevera dins un tàper durant 24 hores.
- Traiem la carn de la nevera i la marquem en una cassola amb un raig d'oli OVE i una cullerada de llard.
- Tallem a la brunesa 2 cebes de Figueres, 2 pastanagues i 1/2 bulb de fonoll.
- Traiem la carn marcada i la reservem. A la mateixa cassola on l'hem marcat, hi posem les verdures tallades, començant per la ceba.
- Afegim a la cassola el suc d'una taronja i una llimona, 3 cullerades de panela, 4 cullerades de pasta de tomàquet i un canonet de canyella.
- Afegim a la cassola la carn reservada, la tapem i la deixem a foc mínim durant 4 hores. Hi afegim aigua per cobrir la carn. Després deixem que es refredi.
- Colem el suc en un tàper i filmem la carn. Portem totes dues coses a la nevera.
- Traiem els tàpers de la nevera i desgreixem el suc i el reduïm en un pot alt.
- Tallem la carn a rodanxes i l'esfilagarsem.
- Saltem els fils de carn en una paella amb oli OVE. Hi afegim el suc reduït.
- Tallem a rodanxes un "jalapenyo".
- Obrim 1 panet de blat de moro pel mig i l'omplim amb la carn amb suc i el "jalapenyo".