Quesadillas de verdures i formatge, amb guacamole i pico de gallo

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Teresa carles
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PER A LAS QUESADILLAS

    1 ceba vermella o de Figueres

    1 pebrot vermell

    1 pebrot groc 

    1 pebrot verd

    20 xampinyons laminats

    200 g de formatge emmental ratllat

    Tortillas de blat de moro

     

    PER AL GUACAMOLE:

    1 alvocat

    1/2 ceba 

    !/4 de pebrot verd

    Suc de llimona

    Coriandre

    Sal i pebre

     

    PER AL PICO DE GALLO

    1 tomàquet

    Mitja ceba tendra

    Coriandre 

    Sal

    Oli d'oliva

     

PREPARACIÓ

  1. Comencem tallant a tires els pebrots i la ceba i saltant-los en una paella sense tapar.
  2. Quan les verdures agafin color, hi afegim l'oli i la sal i les deixem coure fins que estiguin al dente.
  3. Quan comencin a estovar-se, hi incorporem els xampinyons laminats, que es fan abans.
  4. Mentre es couen les verdures, preparem el nostre guacamole.
  5. Partim l'alvocat per la meitat i en traiem el pinyol. Amb una cullera, traiem la polpa i l'aixafem en un plat amb una forquilla.
  6. Per a aquesta recepta, que no pica (l'original porta bitxo o tabasco i tomàquet), aprofitem una mica del pebrot saltat ben talladet, hi afegim també ceba tendra crua ben talladeta i ho marinem amb suc de llima o llimona, coriandre, sal i pebre.  
  7. Per fer l'altre acompanyament de les quesadillas, preparem un pico de gallo, amb quadradets de tomàquet i la ceba tendra amanits amb coriandre, sal i oli d'oliva.
  8. En una planxa escalfem les tortillas de blat de moro i les omplim, per la part escalfada, amb les verdures saltades i el formatge emmental ratllat.
  9. Les tortillas les podeu comprar al súper o fer-les amb farina d'espelta, una mica d'aigua, oli i sal. Un cop tingueu la massa cal estirar-la i deixar-la reposar. 
  10. Emplatem les quesadillas de formatge i verdures i les servim acompanyades de bols amb guacamole i pico de gallo. 

 

 

 

Anar al contingut