Quesadillas de verdures i formatge, amb guacamole i pico de gallo
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Teresa carles
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A LAS QUESADILLAS
1 ceba vermella o de Figueres
1 pebrot vermell
1 pebrot groc
1 pebrot verd
20 xampinyons laminats
200 g de formatge emmental ratllat
Tortillas de blat de moro
PER AL GUACAMOLE:
1 alvocat
1/2 ceba
!/4 de pebrot verd
Suc de llimona
Coriandre
Sal i pebre
PER AL PICO DE GALLO
1 tomàquet
Mitja ceba tendra
Coriandre
Sal
Oli d'oliva
PREPARACIÓ
- Comencem tallant a tires els pebrots i la ceba i saltant-los en una paella sense tapar.
- Quan les verdures agafin color, hi afegim l'oli i la sal i les deixem coure fins que estiguin al dente.
- Quan comencin a estovar-se, hi incorporem els xampinyons laminats, que es fan abans.
- Mentre es couen les verdures, preparem el nostre guacamole.
- Partim l'alvocat per la meitat i en traiem el pinyol. Amb una cullera, traiem la polpa i l'aixafem en un plat amb una forquilla.
- Per a aquesta recepta, que no pica (l'original porta bitxo o tabasco i tomàquet), aprofitem una mica del pebrot saltat ben talladet, hi afegim també ceba tendra crua ben talladeta i ho marinem amb suc de llima o llimona, coriandre, sal i pebre.
- Per fer l'altre acompanyament de les quesadillas, preparem un pico de gallo, amb quadradets de tomàquet i la ceba tendra amanits amb coriandre, sal i oli d'oliva.
- En una planxa escalfem les tortillas de blat de moro i les omplim, per la part escalfada, amb les verdures saltades i el formatge emmental ratllat.
- Les tortillas les podeu comprar al súper o fer-les amb farina d'espelta, una mica d'aigua, oli i sal. Un cop tingueu la massa cal estirar-la i deixar-la reposar.
- Emplatem les quesadillas de formatge i verdures i les servim acompanyades de bols amb guacamole i pico de gallo.