Quiche de bolets
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Cal saber que els formatges i la llet ens aporten proteïnes, greixos, calci i fòsfor... en quantitats variables, però la nata i la mantega són bàsicament el greix de la llet, ens aporten vitamines A i D, però cal fer-ne un consum moderat i ocasional."Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
300 g barreja de bolets
250 g farina de blat fluixa
250 ml nata
150 ml llet
125 g mantega (no freda de nevera)
100 g formatge de cabra
30 ml aigua freda
20 g formatge tipus parmesà
5 ous
4 escalunyes
Mantega
Vinagre chardonnay
Nou moscada
Sàlvia fresca
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Trenquem en un bol 2 ous petits o un de gran (en calen 75 g). Els batem una miqueta
- En un altre bol tamisem 250 g de farina
- Incorporem al bol de la farina 125 g de mantega tallada a dauets, els ous batuts, 30 ml d'aigua freda, 20 g de formatge tipus parmesà ratllat i 2 g de sal. Ho pastem amb la mà.
- Sobre un full de paper sulfurat posem la massa i la cobrim amb un altre paper.
- Estirem la massa amb un corró i, amb dos guies laterals per delimitar-la, l'estirem fins que tingui uns 4 mm de gruix.
- Fiquem la massa a reposar dins la nevera durant 30 minuts.
- Traiem la massa de la nevera, untem un motlle amb mantega i passem la massa al motlle, ubicant-la bé als laterals. Retallem, si cal, les vores, la filmem i la retornem a la nevera durant 12 hores.
- Traiem la massa de la nevera, en traiem el film i la punxem per evitar deformacions durant la cocció al forn.
- Tornem a tapar la massa i li posem un pes a sobre (en aquest cas fem servir cigrons, però serveix qualsevol llegum o arròs).
- Portem la massa al forn, a 175º durant 25 minuts.
- Posem una paella al foc amb una mica de mantega. Pelem i tallem 4 escalunyes a microbrunesa i deixem que suïn a la paella.
- Tallem 300 g de bolets a mida macedònia. Afegim els bolets a la paella i els saltem 5 minuts fins que canviïn la textura.
- Afegim a la paella 1 manat de sàlvia fresca i un raig de vinagre chardonnay. Ho integrem.
- Hi afegim, a més, sal i pebre. També ho integrem, apaguem el foc i ho deixem refredar.
- Traiem la massa del forn, apugem la temperatura a 190º, traiem els cigrons del motlle i reservem la massa.
- Posem en un bol gran 3 ous, 150 ml de llet, 250 ml de nata i ho integrem amb les varetes manuals. Hi afegim la barreja de bolets sense la sàlvia i les escalunyes, i una mica de nou moscada ratllada.
- Afegim el farcit al motlle de la massa. Hi esmicolem per sobre 100 g de formatge de cabra i ho fornegem a 190º durant 20 minuts.
- Ho servim amb una mica de sàlvia per sobre.