Quiche de cansalada i bolets

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    Els bolets són rics en vitamina B2 i B3 i tenen un alt contingut en fibra; també són baixos en greixos i calories.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 1 pasta brisa 

    200 g de xampinyons portobel·lo 

    200 g de xiitakes 

    150 g de cansalada 

    100 g de ceba rossa 

    100 ml de nata del 35% 

    50 g de pinyons 

    3 ous 

    Formatge emmental  

    Vi ranci 

    Sal 

    Pebre 

PREPARACIÓ

  1. Agafem un motlle rodó i un full de pasta brisa. Si el full de pasta és més petit que el motllo, l'estirem una mica amb un corró. 
  2. Folrem el motlle amb la pasta brisa fent que pugi per les parets. Fem una primera cocció de la pasta brisa enfornant-la 15 minuts a 180 graus. 
  3. Posem una paella al foc i, mentre s'escalfa, tallem a tires primes 150 g de cansalada sense cotna. Afegim la cansalada a la paella i l'hi deixem suar a foc baix. 
  4. Mentre la cansalada va suant, tallem a làmines 200 g de xiitakes i 200 g de xampinyons portobel·lo. 
  5. Quan la cansalada ha suat i ha deixat anar el greix, la reservem en un plat i conservem part del greix a la paella. 
  6. Hi apugem el foc al màxim i, un cop la paella està ben calenta, hi afegim els bolets i els saltem: primer els xampinyons i després els xiitakes. Hi afegim un raig d'oli OVE si veiem que els bolets queden secs. 
  7. Un cop els bolets estan saltats, els salpebrem i els aboquem al plat on tenim la cansalada. 
  8. A la mateixa paella regenerem 100 g de ceba rossa amb un raig d'oli OVE. Un cop la ceba comença a enganxar-se a la paella, hi afegim els bolets i la cansalada. 
  9. Hi aboquem un raig de vi ranci i deixem que se n'evapori l'alcohol. Un cop evaporat, reservem la barreja en un plat. 
  10. Trenquem tres ous en un bol, hi afegim un polsim de sal, els batem i hi aboquem 100 ml de nata del 35%.  
  11. Ho integrem i hi afegim la barreja de bolets i cansalada. 
  12. Farcim la pasta brisa mig cuita amb la barreja. 
  13. Distribuïm per sobre 50 g de pinyons, que hem hidratat amb aigua durant unes hores i que hem colat. Ho cobrim amb formatge emmental ratllat. 
  14. Ho enfornem de nou 35 minuts a 180º. 
  15. Un cop cuita, deixem temperar la quiche i ja la podem servir. 
Anar al contingut