Quiche de cansalada i bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Els bolets són rics en vitamina B2 i B3 i tenen un alt contingut en fibra; també són baixos en greixos i calories.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
1 pasta brisa
200 g de xampinyons portobel·lo
200 g de xiitakes
150 g de cansalada
100 g de ceba rossa
100 ml de nata del 35%
50 g de pinyons
3 ous
Formatge emmental
Vi ranci
Sal
Pebre
PREPARACIÓ
- Agafem un motlle rodó i un full de pasta brisa. Si el full de pasta és més petit que el motllo, l'estirem una mica amb un corró.
- Folrem el motlle amb la pasta brisa fent que pugi per les parets. Fem una primera cocció de la pasta brisa enfornant-la 15 minuts a 180 graus.
- Posem una paella al foc i, mentre s'escalfa, tallem a tires primes 150 g de cansalada sense cotna. Afegim la cansalada a la paella i l'hi deixem suar a foc baix.
- Mentre la cansalada va suant, tallem a làmines 200 g de xiitakes i 200 g de xampinyons portobel·lo.
- Quan la cansalada ha suat i ha deixat anar el greix, la reservem en un plat i conservem part del greix a la paella.
- Hi apugem el foc al màxim i, un cop la paella està ben calenta, hi afegim els bolets i els saltem: primer els xampinyons i després els xiitakes. Hi afegim un raig d'oli OVE si veiem que els bolets queden secs.
- Un cop els bolets estan saltats, els salpebrem i els aboquem al plat on tenim la cansalada.
- A la mateixa paella regenerem 100 g de ceba rossa amb un raig d'oli OVE. Un cop la ceba comença a enganxar-se a la paella, hi afegim els bolets i la cansalada.
- Hi aboquem un raig de vi ranci i deixem que se n'evapori l'alcohol. Un cop evaporat, reservem la barreja en un plat.
- Trenquem tres ous en un bol, hi afegim un polsim de sal, els batem i hi aboquem 100 ml de nata del 35%.
- Ho integrem i hi afegim la barreja de bolets i cansalada.
- Farcim la pasta brisa mig cuita amb la barreja.
- Distribuïm per sobre 50 g de pinyons, que hem hidratat amb aigua durant unes hores i que hem colat. Ho cobrim amb formatge emmental ratllat.
- Ho enfornem de nou 35 minuts a 180º.
- Un cop cuita, deixem temperar la quiche i ja la podem servir.