Quiche de cansalada i xiitakes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Aquesta recepta, pels ingredients que conté, és rica en calci i vitamina D, nutrients imprescindibles per a la salut dels ossosAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
Per a la massa
250 g de farina
120 g de mantega
50 g de formatge de Maó
1 rovell d'ou
Sal
Aigua
Per al farcit
250 g de cansalada
200 ml de llet fresca
200 ml de nata
120 g de bolets xiitake
3 ous sencers
1 albergínia
1 gra d'all
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Tamisem 250 g de farina en un bol.
- Fem un volcà i, al mig, hi posem 120 g de mantega pomada, 50 g de formatge de Maó ratllat, 1 rovell d'ou, un didal d'aigua i sal.
- Ho amassem amb una miqueta d'aigua mineral fins que la massa es desenganxi de les parets del bol.
- Cobrim el bol amb un drap i ho deixem reposar una hora.
- Tallem una albergínia a làmines i la fiquem en un bol amb aigua mineral i sal. Perquè tota l'albergínia estigui submergida i no s'oxidi, hi posem un plat a sobre.
- Un cop reposada, enfarinem una superfície i hi estirem la massa amb un corró.
- Disposem la massa en un motlle que prèviament haurem untat amb mantega, procurant que la massa s'hi adapti perfectament i ho tapi tot.
- Ho cobrim amb un drap i ho fiquem a la nevera, on ho mantindrem 30 minuts.
- Tallem a la brunesa 250 g de cansalada.
- En una paella sense oli, saltem la cansalada. La reservem en un bol colant-la de manera que l'oli que ha produït en fregir-la ens quedi separat.
- Eixuguem les albergínies i les tallem a la microbrunesa.
- A la paella on hem saltat la cansalada i amb una mica de l'oli que ha deixat, hi saltem l'albergínia.
- Quan estigui gairebé saltada, hi afegim un gra d'all tallat a la microbrunesa.
- Un cop saltats l'albergínia i l'all, els reservem.
- Tallem els xiitaques a làmines i els saltem a la paella on hem saltat la resta d'ingredients. Els reservem.
- En un bol posem 3 ous sencers i dos rovells.
- Batem els ous i les clares i hi afegim 250 ml de llet, 200 ml de nata i un polsim de sal. Ho batem amb les varetes elèctriques fins que quedi tot ben integrat.
- Hi afegim la barreja saltada de les albergínies, els bolets i la cansalada. Ho integrem.
- Traiem la massa de la nevera i hi aboquem el farciment que acabem d'integrar.
- Ho enfornem a 180º durant 30 minuts.
- La quiche es pot menjar tant freda com calenta.