Quiche de pastrami
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
Cal saber que els formatges i la llet ens aporten proteïnes, greixos, calci i fòsfor... en quantitats variables, però la nata i la mantega són bàsicament el greix de la llet, ens aporten vitamines A i D, però cal fer-ne un consum moderat i ocasional.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
PER A LA PASTA BRISA:
-
100 g nous
100 g farina de blat
100 g mantega (freda a quadradets)
50 ml aigua
Sal
PER AL FARCIT:
100 g pastrami
100 g formatge emmental
125 ml nata 35% M.G.
125 ml llet
2 ous
1 endívia
Nou moscada
Pebre negre
Oli OVE
Sal
PREPARACIÓ
- Per fer la brisa, posarem en un bol gros 100 g de nous picades fines, 100 g de farina de blat, 100 g de mantega freda a quadradets, 50 ml d'aigua i sal. Ho barregem bé amb les mans fins a obtenir una massa uniforme.
- Posem la massa brisa sobre un paper sulfurat i la tapem amb un altre paper sulfurat. Amb un corró estirem la massa en forma de cercle que se'ns ajusti al motlle. Deixem la massa estirada reposant 15 minuts a la nevera.
- Untem un motllo rodó de 22cm amb mantega. Traiem els papers sulfurats de la massa i la passem al motlle de manera que ens hi quedi ben enganxat.
- Cobrim la massa amb un dels papers sulfurats que hem fet servir. Posem cigrons secs a dins del motllo sobre el paper sulfurat perquè ens facin pes durant la cocció de la massa. Enfornem la brisa 20 minuts a 180º.
- Comencem el farcit. Posem 1 endívia (2 si és petita) tallada a la juliana gruixuda a dins d'una paella amb un raig d'oli OVE. La saltem.
- Tallarem a dauets 100 g de pastrami i els afegirem a la paella amb l'endívia. Ho barregem i ho coem uns segons. Ho reservem.
- Posem en un bol mitjà 2 ous, 125 ml de nata, 125 ml de llet, nou moscada, pebre negre i sal. Ho barregem amb una vareta manual. Quan estigui ben barrejat, hi afegim el pastrami i l'endívia.
- Traiem la massa del forn (el baixem a 160º perquè hi farem una segona cocció) i traiem els cigrons i el paper sulfurat. Aboquem al motllo la massa per al farcit. Hi ratllem per sobre 100 g de formatge emmental. Ho tornem a enfornar 40 minuts a 160º.
- Ho deixem temperar i ho emplatem.