Quiche de xampinyons i albergínia
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'albergínia és una hortalissa que té un elevat contingut de fibra, especialment si es consumeix amb la pell. La nata, tot i que s'obté de la llet, no té calci, però sí vitamines D i A: és bàsicament el greix de la llet, i per això s'ha de prendre ocasionalment.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
200 g de farina
- 100 g de mantega
- 1 albergínia
- 5 ous
- Un quart de litre de llet fresca
- 200 g de nata
- 1 gra d all
- sal
- 250 g de xampinyons
-
una cullerada d'oli de tòfona
aigua mineral
- cerfull
PREPARACIÓ
- Fem la massa en un bol. Hi posem la farina i hi fem un forat del mig. A dins hi posem la mantega, un ou i sal.
- Ho amassem fins que ens quedi tot ben barrejat. Finalment, hi afegim aigua. Continuem amassant-ho tot fins que es desenganxi de les parets del bol.
- Deixem que la massa reposi 1 hora a la nevera.
- Amb un corró, estirem la massa sobre una taula amb una mica de farina. L'emmotllem i la cobrim amb un drap. Deixem que reposi 30 minuts més a la nevera.
- Per fer el farcit, saltem els xampinyons i l'albergínia tallats a daus petits amb un all. Recomanem haver tingut l'albergínia amb aigua i sal.
- Batem en un bol 3 ous, 2 rovells, la nata, la llet i sal amb unes varetes elèctriques fins que quedi esponjós. Hi posem els bolets i la cullerada d'oli de tòfona.
- Ho enfornem a 180º durant 30 minuts.
- Un cop fred hi afegirem el cerfull picat i ja la podem servir.