Quinoa amb verdures
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Vicenç Céspedes (Responsable de botiga de Sabadell)
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 250 g de quinoa
- 1 all
- 1 ceba grossa
- 3 pastanagues
- 1 carbassó
- 150 g de col llisa verda
- 10 g de bolets xiitake secs
- 1 tros d'alga wakame
- sal
- oli
- tamari o salsa de soja
- aigua
PREPARACIÓ
Per començar, poseu l'alga wakame i els bolets xiitake en dos bols perquè s'hidratin.
Mentrestant, piqueu l'all, talleu la ceba en trossets petits, talleu la pastanaga i el carbassó en daus, talleu la col llisa verda en juliana i reserveu les verdures en bols diferents.
A continuació, poseu un raig d'oli a la paella i comenceu a coure l'all. Quan estigui mig cuit, afegiu-hi la ceba i remeneu-ho fins que s'enrosseixi. Després, poseu-hi la pastanaga i coeu-ho durant uns 15 minuts. Seguidament, incorporeu-hi el carbassó, coeu-ho durant 10 minuts, afegiu-hi la col llisa verda i deixeu-ho coure tot durant 10 minuts més, a mig foc.
Mentrestant talleu els bolets, ja hidratats, en làmines, llenceu el peu del bolet, incorporeu els bolets i les algues a la paella de les verdures i remeneu-ho tot ben remenat. Tot seguit, afegiu la quinoa, ja esbandida, al recipient de les verdures amb un raig de salsa de soja i un pessic de sal, barregeu-ho tot, deixeu-ho coure durant dos minuts, afegiu-hi mig litre d'aigua a temperatura natural i deixeu-ho coure tapat durant 20-25 minuts, fins que s'absorbeixi l'aigua.
I ja per acabar, ja podeu servir la quinoa amb verdures.
Mentrestant, piqueu l'all, talleu la ceba en trossets petits, talleu la pastanaga i el carbassó en daus, talleu la col llisa verda en juliana i reserveu les verdures en bols diferents.
A continuació, poseu un raig d'oli a la paella i comenceu a coure l'all. Quan estigui mig cuit, afegiu-hi la ceba i remeneu-ho fins que s'enrosseixi. Després, poseu-hi la pastanaga i coeu-ho durant uns 15 minuts. Seguidament, incorporeu-hi el carbassó, coeu-ho durant 10 minuts, afegiu-hi la col llisa verda i deixeu-ho coure tot durant 10 minuts més, a mig foc.
Mentrestant talleu els bolets, ja hidratats, en làmines, llenceu el peu del bolet, incorporeu els bolets i les algues a la paella de les verdures i remeneu-ho tot ben remenat. Tot seguit, afegiu la quinoa, ja esbandida, al recipient de les verdures amb un raig de salsa de soja i un pessic de sal, barregeu-ho tot, deixeu-ho coure durant dos minuts, afegiu-hi mig litre d'aigua a temperatura natural i deixeu-ho coure tapat durant 20-25 minuts, fins que s'absorbeixi l'aigua.
I ja per acabar, ja podeu servir la quinoa amb verdures.