Rajada amb romesco i fesols
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Xavier Ferrater
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys de 30 minuts
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
-
600 grams d'aleta de rajada pelada
100 grams de fesols del ganxet cuits
1 fulla de llorer
1/2 litre de fumet de peix
PER A LA PASTA DE ROMESCO:
25 grams d'ametlles torrades
25 grams d'avellanes torrades
1/2 cabeça d'all escalivada
2 tomàquets vermells escalivats
2 pebrots de romesco sense llavors i fregits
Una punteta de bitxo fregit
3 llesques de pa fregit
PREPARACIÓ
- Comencem fent la pasta de romesco fregint una mica de pa i escalivem el tomàquet i l'all. Hi afegim la fruita seca.
- Posem els pebrots del romesco, nyores i una mica de bitxo en remull una estona i després ho fregim.
- Ho passem tot per una batedora fins a fer-ne una pasta i la reservem.
- En una cassola posem la pasta de romesco amb una mica d'oli i la sofregim.
- Hi afegim el fumet de peix, fet amb les pells i l'espina de la rajada, i ho deixem bullir una estona.
- Mentrestant, posem una olla amb aigua a bullir i hi afegim una fulla de llorer.
- Salem la rajada i la col·loquem en una vaporera de bambú i la posem a sobre de l'aigua bullint. La deixem coure al vapor durant 10 minuts.
- Afegim els fesols a la cassola on tenim el romesco i el fumet bullint i ho deixem coure una estona més.
- Afegim una mica de cibulet picat al romesco.
- Traiem la rajada de la vaporera, en traiem les espines i la filetegem.
- Emplatem la rajada i hi posem una mica de cibulet per sobre. Hi posem el romesco amb els fesols per sobre.