Rajada amb romesco i fesols

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Xavier Ferrater
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys de 30 minuts

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  •  

    600 grams d'aleta de rajada pelada

    100 grams de fesols del ganxet cuits

    1 fulla de llorer

    1/2 litre de fumet de peix

     

    PER A LA PASTA DE ROMESCO:

    25 grams d'ametlles torrades

    25 grams d'avellanes torrades

    1/2 cabeça d'all escalivada

    2 tomàquets vermells escalivats

    2 pebrots de romesco sense llavors i fregits

    Una punteta de bitxo fregit

    3 llesques de pa fregit

PREPARACIÓ

  1. Comencem fent la pasta de romesco fregint una mica de pa i escalivem el tomàquet i l'all. Hi afegim la fruita seca.
  2. Posem els pebrots del romesco, nyores i una mica de bitxo en remull una estona i després ho fregim.
  3. Ho passem tot per una batedora fins a fer-ne una pasta i la reservem.
  4. En una cassola posem la pasta de romesco amb una mica d'oli i la sofregim.
  5. Hi afegim el fumet de peix, fet amb les pells i l'espina de la rajada, i ho deixem bullir una estona.
  6. Mentrestant, posem una olla amb aigua a bullir i hi afegim una fulla de llorer.
  7. Salem la rajada i la col·loquem en una vaporera de bambú i la posem a sobre de l'aigua bullint. La deixem coure al vapor durant 10 minuts.
  8. Afegim els fesols a la cassola on tenim el romesco i el fumet bullint i ho deixem coure una estona més.
  9. Afegim una mica de cibulet picat al romesco.
  10. Traiem la rajada de la vaporera, en traiem les espines i la filetegem.
  11. Emplatem la rajada i hi posem una mica de cibulet per sobre. Hi posem el romesco amb els fesols per sobre.
Anar al contingut