Rajada en escabetx

  • Cuina: Gessamí Caramés
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    La rajada és un peix del tipus blanc i, com a tal, conté poc greix i proteïnes de gran valor. Les recomanacions apunten a menjar peix blanc de 3 a 4 dies a la setmanaAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 2 rajades  

    2 pastanagues  

    1 colrave  

    1 porro 

    2 grans d'all  

    150 ml Oli OVE 

    1 culleradeta de pebre vermell dolç 

    1 culleradeta pebre vermell picant 

    2 fulles de llima kafir 

    Julivert 

    60 ml vinagre de vi  

    300 ml brou vermell  Farina  

    Oli de confitar 

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Netegem, pelem i tallem a juliana les verdures: un colrave,  un porro i dues pastanagues 
  2. Laminem 2 grans d'all i els enrossim en una cassola amb un raig d'oli. 
  3. Un cop l'all és ros, hi tirem la resta de les verdures i deixem que suïn. 
  4. Tirem 150 ml d'oli OVE.  
  5. Deixem que els vegetals suïn 10 minuts. 
  6. Afegim a la cassola una culleradeta de pebre vermell dolç, una culleradeta de pebre vermell picant, 2 fulles de llima kafir i unes fulles de julivert tallat menut. Ho integrem tot. 
  7. Tirem a la mateixa cassola 60 ml de vinagre de vi i 300 ml de brou vermell. 
  8. Ho deixem coure a foc fluix 10'. 
  9. Tallem en 4 porcions 2 rajades pelades. Les salem. 
  10. Les enfarinem i les fregim en una cassola amb oli d'oliva ben calent. Si cal,  ho fem en dues tongades. Girem el peix perquè es faci pels dos costats. 
  11. Un cop fregit, portem el peix a una plata amb paper absorbent perquè deixi anar part de l'oli i després el portem a la cassola amb les verdures.  
  12. Deixem el peix 5 minuts coent-se amb l'escabetx. 
  13. Servim.
Anar al contingut