Ramen de calamar
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
L'alga kombu és una de les algues més riques en iode, mineral que estimula el metabolisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
2 calamars
- 30 g d'alga kombu
- 10 g katsuobushi
- 150 g mongeta tendraperona
- 4 ous frescos
- 4 fulles de shiso
- 3 cebes tendres xineses
- 2 l aigua mineral
- 1 pastanaga
- 1 bròquil
- Vinagre
- Sal
PREPARACIÓ
- Comencem hidratant l'alga kombu. Per fer-ho primer les netegem amb un drap humit i després, amb unes tisores, fem 4 marques a cada full sense tallar-lo del tot.
- Posem l'alga kombu en un pot amb 2l d'aigua mineral i la deixem així 8 hores.
- Passat aquest temps, posem l'alga amb la seva aigua a escalfar.
- Mentrestant, netegem 2 calamars. Descartem interiors del calamar, boca, ulls i les pells. Separem aleta i potes.
- Obrim el cos dels calamars i els netegem molt bé amb un drap i amb aigua. Un cop obert, l'enrotllem i el tallem en fideus ben fins.
- Traiem l'alga kombu de l'olla just abans que arrenqui a bullir.
- Afegim a l'olla 10 g de katsuobushi.
- Quan l'olla arrenqui a bullir de nou, la traiem del foc i deixem que reposi fins que el katsuobushi caigui al fons de l'olla.
- Quan tot el katsuobushi sigui al fons de l'olla, decantem el contingut líquid de l'olla en una altra olla i la tornem a posar al foc.
- Quan el caldo estigui bullint, hi posem les potes i les aletes dels calamars.
- Coem les potes 30 a foc baix i amb l'olla tapada.
- Passat aquest temps, pesquem les potes de calamar i les descartem.
- Posem un pot al foc amb aigua mineral, sal i vinagre. Quan arrenqui a bullir, hi posem 4 ous i els deixem bullir a foc baix durant 6 minuts. Quan hagi passat aquest temps, posarem els ous en un bol amb aigua i gel per tallar la cocció.
- Pelem i tallem en bastonets 1 pastanaga i 150 g de mongeta tendra perona. Tallem en arbrets un bròquil.
- Tallem a rodelles 3 cebes tendres xineses ja netes.
- Afegim a l'olla amb el caldo dashi les mongetes, el bròquil i la pastanaga i ho coem 2 minuts.
- Pelem els ous.
- Emplatem amb les tallarines de calamar, el brou amb les verdures, un ou tallat per la meitat,unes rodelles de ceba xinesa i unes fulles de sisho tallades en juliana.