Ramen vegetal
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Dieta: Vegana
- Informació nutricional -Obre
L'alga Kombu és una de les algues més riques en iode, un mineral imprescindible per a la salut, que participa en múltiples funcions de l'organisme.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
150 g de fideus arrugats
1 tros d'alga kombu
2 porros
2 cullerades de pasta miso
4 cullerades de salsa de soja
100 g de bolets xiitake
2 cullerades d'oli de sèsam
1 rave daikon
1 trosset de gingebre
2 grans d'all
1 tros de col
2 pastanaga grosses
cullerada de sèsam torrat i negre
cibulet
vinagre d'arròs
PREPARACIÓ
- Posem 100 g de bolets xiitake nets en una bossa de reixeta, com les que utilitzem per a la grana cuita quan fem l'escudella.
- Posem en una olla la bossa dels bolets, 2 porros a bresa i 2 cullerades de salsa de soja. Hi afegim 1l d'aigua i fem arrencar el bull.
- Tallem 8 rodelles de rave daikon i les posem en un bol amb aigua mineral i vinagre d'arròs. D'aquesta manera, n'eliminarem la fortor.
- Quan hagi arrencat el bull, apartem l'olla del foc, hi afegim 1 tros de kombu i 4 cullerades de pasta miso. Ho tapem i deixem infusionar durant 30 minuts.
- Tallem a la juliana 2 pastanagues grosses i 1/4 de col. Tallem a la brunesa 2 grans d'all i 1 tros de gingebre. Ho reservem tot en un bol.
- Traiem la bossa dels bolets de l'olla. Colem el brou i hi afegim 150 g de fideus arrugats. Permetem que els fideus s'hidratin.
- Saltem els bolets en una paella amb oli de sèsam per aconseguir una segona cocció, que canviïn una mica de color. Hi afegim els vegetals del bol i el rave que hem tingut apartat amb aigua i vinagre d'arròs.
- Posem els vegetals saltats en el pot dels fideus i ho deixem bullir 3 minuts.
- Tallem unes fulles de cibulet.
- Ho servim en uns bols amb una culleradeta de sèsam negre torrat i el cibulet.