Rap a la basca
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Gessamí Caramés
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El peix blanc (com el rap, el lluç, el llenguado...) és de gran valor nutritiu, pobre en greixos i ric en proteïnes de bona qualitat.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
4 cuetes de rap
2 cebes de Figueres
2 ous
1 gra d'all
300 ml de fumet blanc
250 g de cloïsses
100 g de pèsols
20 g de farina
Vinagre de poma
Vi blanc
Barreja de pebres
Julivert
Oli d'oliva verge extra
Sal
PREPARACIÓ
- Salem les cues de rap i les untem bé amb oli.
- Marquem les cues en una cassola calenta, per totes dues cares. Quan veiem que s'han enrossit, les reservem i ja les acabarem de coure més endavant.
- Aboquem un raig d'oli d'oliva a la cassola, hi afegim els alls que haurem tallat ben menuts i, quan veiem que comencen a ballar, hi afegim la ceba, tallada a la brunesa. Ho integrem i ho coem, a foc baix, 20 minuts.
- Apugem el foc i hi aboquem un bon raig de vi blanc.
- Quan el vi s'hagi reduït, hi afegim la farina i ho barregem perquè pugui coure's bé, repartida amb la ceba.
- Quan la farina s'hagi cuit, hi afegim el fumet calent. Ho anem barrejant, amb el foc baix, fins que s'espesseixi.
- Ho empebrem i hi afegim les cues de rap reservades i 100 g de pèsols. Ho coem a foc mitjà cinc minuts.
- Posem a bullir aigua, amb un raig de vinagre i un polsim de sal. Quan bulli, hi afegim els ous amb cura i els coem durant set minuts.
- Passats els cinc minuts del rap, hi afegim les cloïsses, que ja haurem purgat amb aigua i sal, ho tapem i ho coem fins que les cloïsses s'obrin. (Per netejar la sorra que puguin dur les cloïsses, les purgarem deixant-les en una solució d'aigua i un 30% de sal durant 1 hora. Passat aquest temps, descartarem l'aigua i la sorra que hauran deixat anar, i repetirem el procés una hora més.)
- Ho emplatem amb una mica de julivert tallat per damunt i la meitat de l'ou que haurem cuit.