Rap a l'estil indi
INGREDIENTS
Per al rap marinat
- 2 cues de rap
- 1 litre llet de coco
- 6 g sal
- 4 grans d'all
- 20 g gingebre
- 20 g curri
- 10 g mostassa de Dijon
- 10 g crema de cacauet
- 7 g pebre vermell dolç
- 2 g comí
- 5 g cúrcuma
- 5 g pebre negre molt
- Oli de coco
- Cibulet
- Per a l'arròs
- 300 g arròs basmati
- 600 ml aigua
- Oli de coco
- Sal
PREPARACIÓ
- Posem en un bol 1 litre de llet de coco, 10 g de mostassa de Dijon i 10 g de crema de cacauet. Ho barregem amb la vareta manual i ho integrem bé.
- Tallem a la brunesa 4 grans d'all pelats.
- Afegim al bol els alls, 6 g de sal, 2 g de comí, 5 g de cúrcuma, 20 g de curri, 7 g de pebre vermell dolç i 20 g de gingebre ratllat.
- Aboquem dins d'un recipient amb tapa la marinada de llet de coco i dues cues de rap tallades a medallons.
- Ho tapem i ho deixem a la nevera 12 hores.
- Passat aquest temps, traiem el rap de la nevera i deixem que s'escorri.
- Posem la marinada del rap en una paella al foc i fem que es redueixi.
- Mentrestant, fem l'arròs. Rentem amb aigua abundant 300 g d'arròs basmati, fins que l'aigua surti transparent.
- Posem un pot al foc i hi afegim una cullerada d'oli de coco. Hi posem l'arròs i deixem que s'enrosseixi.
- Un cop enrossit, hi tirem 600 ml d'aigua i una mica de sal. Deixem que l'aigua arribi a bullir i quan bulli, ho tapem. Primer deixem que cogui a foc viu durant dos minuts i, després, encara amb l'olla tapada, ho abaixem al mínim.
- Ho deixem que es cogui així entre 12 i 13 minuts.
- Passat aquest temps, traiem l'arròs del foc i el tapem amb un drap.
- En una paella hi posem un raig d'oli de coco. Quan sigui calent, hi posem el rap i el marquem.
- Quan el rap ja està marcat, aboquem a la paella la salsa de la marinada reduïda i deixem que tot cogui junt uns 2 minuts a foc mitjà.
- Emplatem el rap amb l'arròs i una mica de cibulet picat.