Rap amb mel de romer
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Xavi Ferraté
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
600 g de rap ros ben net de pells i espina
- 1 ceba de Figueres
- 1/2 litre de fumet de rap
- 4 branques de romer
- 2 cullerades de mel de romer
- 1 dl de vinagre
- Sal, pebre negre, sal grisa
PREPARACIÓ
- Netegem el rap.
- Fem un brou amb el cap del rap, les espines i un sofregit. El deixem reduir molt.
- De la carn del rap, en fem trossos i els enfilem en una branca de romer.
- Posem dos talls a marcar a la paella amb un raig d'oli i salpebrem.
- Tallem la ceba de Figueres amb una amplada que ens permeti una textura cruixent a la boca, la salem i hi posem unes gotes de vinagre. Ho barregem bé.
- Afegim unes fulles de romer dins una bosseta al fumet de peix i una mica de mel de romer. Ho deixem infusionar una estona.
- Emplatem amb el rap, la salsa i la ceba de guarnició.