Rap amb salsa d'orxata
INGREDIENTS
800 g rap negre
750 ml orxata
40 g ruca
1 pebrot verd
1 ceba de Figueres
1 gra d'all
1 dit de gingebre
Avellanes i ametlles torrades
Julivert
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
Rentem un pebrot verd i en traiem les llavors.
El tallem a macedònia.
Tallem a macedònia una ceba de Figueres.
Sofregim en una cassola amb un raig d'oli el pebrot verd i la ceba. Trigarem 10 minuts o més.
Pelem i piquem a la microbrunesa 1 gra d'all i 20 g de gingebre fresc.
Afegim all i gingebre a la cassola.
Incorporem a la cassola 750 ml d'orxata.
Deixem que redueixi 15 minuts a foc mitjà.
Un cop reduïda, traiem la cassola del foc i en passem el contingut a un vas batedor.
Afegim 40 g de ruca al vas batedor. Una mica de pebre negre i una mica de sal.
Ho triturem.
Colem la salsa d'orxata.
Posem la salsa d'orxata en una cassola i l'escalfem a foc molt fluix.
Tallem a la mida de mossegada 800 g de rap net.
Salem el rap.
Quan la salsa estigui calenta, hi afegim el rap tallat.
Coem 8 minuts a foc baix amb la cassola destapada, banyant el peix amb la salsa de tant en tant.
Mentrestant podem fer una picada amb un grapat d'avellanes torrades, julivert picat lleugerament i un raig d'oli OVE.
Apaguem el foc i emplatem el rap amb la seva salsa i hi espolsem una mica de picada.