Rap amb salsa d'orxata

  • Cuina: Arnau París
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    -Obre

    El rap és un peix blanc i, com a tal, conté proteïnes de gran valor i poc greix; es recomana menjar peix blanc uns 3 o 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 800 g rap negre 

    750 ml orxata 

    40 g ruca 

    1 pebrot verd 

    1 ceba de Figueres 

    1 gra d'all 

    1 dit de gingebre 

    Avellanes i ametlles torrades 

    Julivert 

    Oli OVE 

    Pebre negre 

    Sal 

PREPARACIÓ

Rentem un pebrot verd i en traiem les llavors.  

El tallem a macedònia.

Tallem a macedònia una ceba de Figueres.  

Sofregim en una cassola amb un raig d'oli el pebrot verd i la ceba. Trigarem 10 minuts o més.  

Pelem i piquem a la microbrunesa 1 gra d'all i 20 g de gingebre fresc.  

Afegim all i gingebre a la cassola.  

Incorporem a la cassola 750 ml d'orxata.

Deixem que redueixi 15 minuts a foc mitjà.

Un cop reduïda, traiem la cassola del foc i en passem el contingut a un vas batedor.  

Afegim 40 g de ruca al vas batedor. Una mica de pebre negre i una mica de sal.  

Ho triturem.  

Colem la salsa d'orxata.  

Posem la salsa d'orxata en una cassola i l'escalfem a foc molt fluix.

Tallem a la mida de mossegada 800 g de rap net.

Salem el rap.

Quan la salsa estigui calenta, hi afegim el rap tallat.  

Coem 8 minuts a foc baix amb la cassola destapada, banyant el peix amb la salsa de tant en tant.

Mentrestant podem fer una picada amb un grapat d'avellanes torrades, julivert picat lleugerament i un raig d'oli OVE.

Apaguem el foc i emplatem el rap amb la seva salsa i hi espolsem una mica de picada.

Anar al contingut