Rap amb suquet de musclos

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El rap és un peix blanc i, com a tal, conté proteïnes de gran valor i poc greix; es recomana menjar peix blanc uns 3 o 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • INGREDIENTS PER A 4 PERSONES

  • 1 kg de musclos grossos
  • 800 g de cua de rap
  • 700 ml fumet de crustacis
  • 2 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 tija d'api
  • 1 fulla de llorer
  • 1/2 got de vi ranci
  • 1 llima
  • 1 bitxo
  • Oli Ove
  • Crostonets de pa
  • Cibulet
  • Pebre negre

PREPARACIÓ

  1. Tallem a trossos petitsl'api pelat, dues pastanagues pelades i un porro net.
  2. Pelem una llima
  3. Sofregim en una olla la bresa de verdures, la pell de la llima, una fulla de llorer i un bitxo sec.
  4. Mentre se sofregeix, comencem a netejar els musclos i en traiem el "fregall" o les "barbes".
  5. Si el sofregit està llest, hi tirem un raig de vi ranci per aixecar els sucres.
  6. Quan s'hagi evaporat l'alcohol afegim a l'olla 700 ml de fumet de crustacis.
  7. Posem una vaporadora al foc i quan comenci a fer vapor, hi tirem els musclos nets. A mesura que es vagin obrint, els repesquem.
  8. Deixem que els musclos es temperin per no cremar-nos i els separem de les seves cloves. Llencem les cloves i tirem un raig d'oli a la carn de musclo.
  9. Descartem de l'olla amb verdures el llorer i el bitxo, hi afegim l'aigua dels musclos i ho triturem tot.
  10. Tallem ala mida de mossegada800 g de cua de rap i ho tirem a la cassola.
  11. Hi afegim els musclos.
  12. Afegim a la cassola els crostonets de pa i ho deixem coure 3 minuts.
  13. Piquem el cibulet.
  14. Emplatem en un plat fondo el suquet amb musclos i hi tirem el cibulet per sobre.
Anar al contingut