Rap amb suquet de musclos
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El rap és un peix blanc i, com a tal, conté proteïnes de gran valor i poc greix; es recomana menjar peix blanc uns 3 o 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
INGREDIENTS PER A 4 PERSONES
- 1 kg de musclos grossos
- 800 g de cua de rap
- 700 ml fumet de crustacis
- 2 pastanagues
- 1 porro
- 1 tija d'api
- 1 fulla de llorer
- 1/2 got de vi ranci
- 1 llima
- 1 bitxo
- Oli Ove
- Crostonets de pa
- Cibulet
- Pebre negre
PREPARACIÓ
- Tallem a trossos petitsl'api pelat, dues pastanagues pelades i un porro net.
- Pelem una llima
- Sofregim en una olla la bresa de verdures, la pell de la llima, una fulla de llorer i un bitxo sec.
- Mentre se sofregeix, comencem a netejar els musclos i en traiem el "fregall" o les "barbes".
- Si el sofregit està llest, hi tirem un raig de vi ranci per aixecar els sucres.
- Quan s'hagi evaporat l'alcohol afegim a l'olla 700 ml de fumet de crustacis.
- Posem una vaporadora al foc i quan comenci a fer vapor, hi tirem els musclos nets. A mesura que es vagin obrint, els repesquem.
- Deixem que els musclos es temperin per no cremar-nos i els separem de les seves cloves. Llencem les cloves i tirem un raig d'oli a la carn de musclo.
- Descartem de l'olla amb verdures el llorer i el bitxo, hi afegim l'aigua dels musclos i ho triturem tot.
- Tallem ala mida de mossegada800 g de cua de rap i ho tirem a la cassola.
- Hi afegim els musclos.
- Afegim a la cassola els crostonets de pa i ho deixem coure 3 minuts.
- Piquem el cibulet.
- Emplatem en un plat fondo el suquet amb musclos i hi tirem el cibulet per sobre.