Rap amb vieires amb safrà, boletes de patata i espàrrecs
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Mariona Quadrada
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Cuines de casa
- Dieta: Sense lactosa
- Informació nutricional -Obre
El rap és un peix del tipus blanc, i com a tal conté poc greix i proteïnes de gran valor. Les recomanacions apunten a prendre peix blanc de 3 a 4 dies a la setmana.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 8 rodanxes de rap Premium La Sirena
- 8 vieires amb corall Premium La Sirena
- 1 bossa de ceba trossejada congelada
- 4 escalunyes
- 1 bossa de fumet de peix de roca congelat
- 1 l d'aigua
- 8 brins de safrà
- 30 g de farina
- oli, sal, pebre
- Per als acompanyaments:
- 1 bossa de boletes de patata congelada
- 1 bossa d'espàrrecs de marge congelats
- oli
PREPARACIÓ
Per començar, descongeleu les vieires a la nevera amb una reixeta, unes 12 hores abans i feu el mateix amb el rap, 24 hores abans. Seguidament, marqueu les vieires en una paella amb una mica d'oli i reserveu-les.
A continuació, a la mateixa paella, enrossiu la ceba, a foc viu, durant uns 10 minuts. Passat aquest temps, quan la ceba ja estigui tova, afegiu-hi l'escalunya, prèviament pelada i tallada, el safrà, la farina, remeneu-ho tot bé, aboqueu-hi el fumet de peix i l'aigua i feu-ho bullir durant 20 minuts. Després, coleu-ho, torneu-ho a posar a la paella, afegiu-hi sal i pebre, deixeu-ho reduir fins a punt de salsa, durant uns 10 minuts, incorporeu-hi les vieires i reserveu-ho en calent.
Tot seguit, saleu el rap i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli durant 4 minuts.
Per fer l'acompanyament, en una paella amb oli abundant i ben calent, fregiu les boletes de patata. Quan estiguin dauradetes, retireu-les del foc i reserveu-les sobre paper absorbent. Finalment, en una paella amb una mica d'oli i sal salteu els espàrrecs sencers.
I ja per acabar, emplateu el rap, cobriu-lo amb la salsa i les vieires i poseu-hi al costat les boletes de patata i els espàrrecs.
A continuació, a la mateixa paella, enrossiu la ceba, a foc viu, durant uns 10 minuts. Passat aquest temps, quan la ceba ja estigui tova, afegiu-hi l'escalunya, prèviament pelada i tallada, el safrà, la farina, remeneu-ho tot bé, aboqueu-hi el fumet de peix i l'aigua i feu-ho bullir durant 20 minuts. Després, coleu-ho, torneu-ho a posar a la paella, afegiu-hi sal i pebre, deixeu-ho reduir fins a punt de salsa, durant uns 10 minuts, incorporeu-hi les vieires i reserveu-ho en calent.
Tot seguit, saleu el rap i salteu-lo en una paella amb una mica d'oli durant 4 minuts.
Per fer l'acompanyament, en una paella amb oli abundant i ben calent, fregiu les boletes de patata. Quan estiguin dauradetes, retireu-les del foc i reserveu-les sobre paper absorbent. Finalment, en una paella amb una mica d'oli i sal salteu els espàrrecs sencers.
I ja per acabar, emplateu el rap, cobriu-lo amb la salsa i les vieires i poseu-hi al costat les boletes de patata i els espàrrecs.