Rap amb vinagreta de pernil

  • Programa: Tot es mou
  • Cuina: Mirko Carturan
  • Dificultat: Baixa

INGREDIENTS

  • PER A 4 PERSONES

    4 cues de rap de ració

    Oli d'oliva

    Sal

    Pebre

     

    PER A LA VINAGRETA

    300 g de pernil salat

    150 g de tomàquet fresc

    2 grans d'all

    200 g oli d'oliva

    100 g vinagre de xerès

    Orenga

    Llorer

PREPARACIÓ

PER FER LA VINAGRETA

Tallem el pernil en trossos petits i també el tomàquet i l'all. Posem el pernil en una cassola al foc i, a continuació, el tomàquet i l'all. Hi afegim un bon raig d'oli, sense que cobreixi perquè el pernil també deixarà anar el seu greix. Hi afegim orenga fresca (o seca) i un parell de fulles de llorer. Ho deixem cuinar a foc mitjà uns 40 minuts fins que tot quedi ben cuinat. Finalment, hi afegim el vinagre (la meitat de la quantitat d'oli que haguem usat). Ho deixem cuinant una bona estona més. Aquesta vinagreta es pot guardar a la nevera diversos mesos per aprofitar quan vulguem.

PER FER EL RAP

  1. Salem la cua de rap abans de posar-la a la paella.
  2. Posem una mica d'oli en una paella i esperem que estigui ben calenta per posar-hi el rap.
  3. Fregim el rap i un cop estigui cuit el traiem de la paella i el posem sobre un paper de cuina perquè deixi anar l'oli.
  4. Aprofitem la calor residual del foc per posar-hi una mica d'escarola i una mica de vinagreta. Ho deixem uns segons i ho fem servir per fer el llit per al rap. A sobre hi posem una mica més de vinagreta.
Anar al contingut