Rap amb vinagreta de pernil
- Programa: Tot es mou
- Cuina: Mirko Carturan
- Dificultat: Baixa
INGREDIENTS
PER A 4 PERSONES
4 cues de rap de ració
Oli d'oliva
Sal
Pebre
PER A LA VINAGRETA
300 g de pernil salat
150 g de tomàquet fresc
2 grans d'all
200 g oli d'oliva
100 g vinagre de xerès
Orenga
Llorer
PREPARACIÓ
PER FER LA VINAGRETA
Tallem el pernil en trossos petits i també el tomàquet i l'all. Posem el pernil en una cassola al foc i, a continuació, el tomàquet i l'all. Hi afegim un bon raig d'oli, sense que cobreixi perquè el pernil també deixarà anar el seu greix. Hi afegim orenga fresca (o seca) i un parell de fulles de llorer. Ho deixem cuinar a foc mitjà uns 40 minuts fins que tot quedi ben cuinat. Finalment, hi afegim el vinagre (la meitat de la quantitat d'oli que haguem usat). Ho deixem cuinant una bona estona més. Aquesta vinagreta es pot guardar a la nevera diversos mesos per aprofitar quan vulguem.
PER FER EL RAP
- Salem la cua de rap abans de posar-la a la paella.
- Posem una mica d'oli en una paella i esperem que estigui ben calenta per posar-hi el rap.
- Fregim el rap i un cop estigui cuit el traiem de la paella i el posem sobre un paper de cuina perquè deixi anar l'oli.
- Aprofitem la calor residual del foc per posar-hi una mica d'escarola i una mica de vinagreta. Ho deixem uns segons i ho fem servir per fer el llit per al rap. A sobre hi posem una mica més de vinagreta.