Ravioli d'espinacs i bolets
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El formatge del tipus ricotta és un formatge fresc dels més lleugers del seu grup. Aporta calci i proteïnes i és baix en greixAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
300 g xampinyons portobel·lo
300 g xiitake
250 g farina
125 g ricotta
90 g espinacs frescos
75 g tomàquets secs en oli
4 escalunyes
2 porros
2 ous
1 bitxo sec
5 ml oli OVE
5 g sal
Cibulet
PREPARACIÓ
- Pelem i maltallem quatre escalunyes i dos porros, i ho posem dins d'una olla de pressió. Tallem a trossos grossos 300 g de xiitakes i 300 de xampinyons portobel·lo i els afegim a l'olla de pressió.
- Ho cobrim amb dos litres d'aigua, hi afegim un bitxo, ho tapem, ho coem 20' un cop xiuli i després ho deixem reposar durant dues hores. Un cop reposat, colem el brou i el reservem en un pot.
- Escalfem una olla amb aigua i preparem un bol amb aigua i gel.
- Quan l'aigua bulli, escaldem 90 g d'espinacs durant uns segons, els passem a un colador i els submergim al bol amb aigua i gel per tallar la cocció.
- Passem els espinacs escaldats a un got batedor i els triturem amb 5 ml d'oli fins a tenir la textura d'un puré.
- Tamisem en un bol gros 250 g de farina. Hi afegim una mica de sal, un ou i un rovell. Hi incorporem el puré d'espinacs i ho anem pastant fins a tenir un pastó que no s'enganxi a les mans.
- Pastem un moment fora del bol, l'untem amb oli, tapem amb un drap de cotó i ho deixem reposar vint minuts.
- Agafem 75 g de tomàquets secs confitats en oli, els eixuguem bé i els tallem a trossets petits. Els posem dins d'un bol.
- Afegim al bol amb els tomàquets tallats 125 g de ricotta. Ho barregem bé i hi afegim una mica de pebre negre molt. Ho reservem.
- Estirem la pasta en tires molt fines d'una amplada de com a mínim 12 centímetres.
- Tallem quadrats de pasta de 12 x 12 cm.
- Fem el ravioli posant al mig d'un quadrat una cullerada de farciment de ricotta i tomàquets. Pintem amb una mica d'aigua les vores del quadrat i el tapem amb un altre, pressionant els laterals perquè quedin ben enganxats.
- Escalfem el pot amb el consomé de bolets. Quan bulli, coem els raviolis d'un en un durant uns 4 minuts, o fins que surin.
- Ho servim posant un ravioli en un plat fondo, banyant-lo amb consomé de bolets, i una mica de cibulet picat.