Raviolis de pollastre amb salsa pesto
- Programa: Manduka
- Cuina: Paula Alòs
- Dificultat: Mitjana
INGREDIENTS
PER A LA MASSA
275 g de farina fluixa
25 g de sèmola fina
3 ous
2-3 cullerades d'oli d'oliva verge extra
PER AL PESTO
Un grapat de fulles d'alfàbrega
25 g de pinyons o fruits secs torrats i pelats
50 g de formatge curat
1 dent d'all
70 ml d'oli d'oliva verge extra
sal
PER AL FARCIT
-
200 g de pit de pollastre
1 ceba
300 ml de llet
20 g de farina
20 g de mantega
Sal
Pebre
Nou moscada
1 ou per pintar
PREPARACIÓ
LA MASSA
- Fer un volcà a la taula amb la farina i la semolina passada prèviament pel sedàs. Fer-hi un forat al mig, trencar i afegir els ous i les dues cullerades d'oli d'oliva.
- A poc a poc remoure de dins a fora amb una cullera per no vesar els rovells i evitar que s'escapin. Un cop ja no hi hagi ou líquid, amassar amb les mans fins aa aconseguir una bola fina i homogènia. Treballar-la al damunt de la taula uns minuts.
- Cobrir la massa amb un plàstic o drap i deixar-ho reposar uns 30 min.
EL FARCIT
- Mentre la massa reposa a la nevera, fem el farcit.
- Pelar i picar la ceba.
- Escalfar una paella amb un raig d'oli i sofregir la ceba a poc a poc.
- Si cal, afegir-hi un raig d'aigua per tal que es cogui uniformement.
- Tallar el pollastre a daus petits. Afegir-lo i coure-ho tot plegat.
- Per altra banda, fer una beixamel per afegir després a la farsa i fer-la més melosa.
- En un cassó, coure la mantega juntament amb la farina, remenant sense parar un minut. Afegir la llet calenta mentre es va remenant amb un batedor i es va integrant a poc a poc.
- Coure la beixamel uns 5 minuts a foc molt suau. Posar-la a punt de sal, pebre i nou moscada.
- Un cop el sofregit estigui fet i reposat, posar una mica de beixamel per donar-hi una mica de cremositat. Reservar la resta per salsar també els raviolis.
ELS RAVIOLIS
- Un cop la massa ha reposat, dividir-la en dues porcions. El tros de massa que no s'utilitzi en el moment, cobrir-ho amb un drap de cotó per evitar que es ressequi i faci pell.
- Aplanar una mica la pasta amb el corró fins a aconseguir una mida de mig centímetre aproximadament i pugui passar per la màquina.
- A continuació, anar passant la massa per la màquina i cada cop abaixar un número més fins al punt que tingui una lamina fina. Anar empolvorant amb un polsim petit de farina o millor, semolina, per evitar que s'enganxi.
- Repetir el mateix procés amb l'altra part de massa reservada.
- Un cop la massa està fina i llisa, posar cullerades petites de farcit separats entre ells d'entre 6-8 cm aproximadament.
- Batre un ou i pintar tots els marges amb un pinzell.
- Tornar a estirar l'altre tros de la pasta d'igual manera.
- Disposar-la al damunt de la que teníem amb els farcits i, amb els dits i suaument, anar donant forma i enganxant els marges per tal que es formin els raviolis.
- Tallar-los amb un ganivet i separar-los. Acabar-los de segellar amb els dits o una forquilla.
- Posar-los en una superfície llisa i amb una mica de semolina.
- Posar un cassó a escalfar amb abundant aigua i sal.
- Un cop l'aigua bulli afegir els raviolis i bullir entre 4-5 minuts depenent del gruix.
- En cas de tenir-ne molts, fer-ho en diferents tongades i així evitar que s'enganxin entre ells.
- Reservar els raviolis cuits en un escorredor sense refredar, per tal de servir-los al moment.
LA SALSA PESTO
- Primer de tot, pelar i tallar l'all per la meitat per treure el germen.
- A continuació, escalfar un petit cassó amb poca aigua.
- Quan comenci a bullir l'aigua, afegir-hi l'all, deixar-ho uns 20 segons i retirar-ho.
- D'aquesta manera quedarà el gust de l'all però en marxarà la fortor.
- A continuació en un got del braç elèctric, afegir tots els ingredients amb les fulles netes d'alfà