Raviolis de ricotta i nous amb suc
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Més d'una hora
- Informació nutricional -Obre
El formatge del tipus ricotta és un formatge fresc dels més lleugers del seu grup. Aporta calci i proteïnes i és baix en greixAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
400 ml de brou de pollastre
250 g de farina
2 ous
250 g de bulb de fonoll
2 pomes Granny Smith
200 g de ricotta
50 g de nous en gra
1 fava tonca
Sidra de gel
Sèmola de blat
Oli OVE
Pebre negre
Sal
PREPARACIÓ
- Aboquem en un bol gran 250 grams de farina i 2 ous i ho pastem, primer amb una forquilla i després amb les mans untades amb oli d'oliva.
- Treballem la massa durant uns 5 minuts, aproximadament, i l'emboliquem en forma de bola en un drap de cotó humit. Deixem reposar la massa durant 1 hora.
- Tallem el bulb de fonoll a la microbrunesa i el sofregim en una paella amb oli d'oliva durant 10 minuts, aproximadament. Hi afegim sal i pebre.
- Afegim un rajolí de sidra de gel a la paella del fonoll i el coem uns minuts més.
- Maltallem les nous amb un ganivet i les incorporem a la paella, i ho integrem.
- Aboquem el sofregit de fonoll i les nous en un bol i hi ratllem per sobre una mica de fava tonca. Ho integrem tot ben bé i ho reservem.
- Posem en un pot per anar al foc 400 ml de brou de pollastre.
- Tallem dues pomes Granny Smith a quarts i les passem per la liquadora. Afegim el suc de les pomes al pot del brou de pollastre i encenem el foc fins que arrenqui el bull.
- Traiem la pasta del bol i l'estirem sobre una fusta on haurem posat una mica de sèmola perquè no s'enganxi.
- Estirem la pasta amb una màquina o a mà amb un corró.
- Amb l'ajuda d'un instrument per tallar la pasta o amb un got, anem tallant els cercles de pasta. Són dos cercles per cada ravioli.
- Afegim la ricotta al bol on teníem reservat el sofregit de fonoll amb les nous.
- Farcim els cercles de raviolis amb el contingut del bol i els tapem. Pintem amb aigua la vora dels cercles i els tapem per segellar.
- Bullim els raviolis en aigua durant 3 o 4 minuts o fins que veiem que la pasta sura.
- Servim els raviolis amb el suc de brou i poma. Hi afegim fulles de fonoll, pebre i unes gotetes d'oli d'oliva.