Raviolis de ricotta i nous amb suc

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Marc Ribas
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Informació nutricional
    -Obre

    El formatge del tipus ricotta és un formatge fresc dels més lleugers del seu grup. Aporta calci i proteïnes i és baix en greixAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 400 ml de brou de pollastre

    250 g de farina

    2 ous

    250 g de bulb de fonoll

    2 pomes Granny Smith

    200 g de ricotta

    50 g de nous en gra

    1 fava tonca

    Sidra de gel

    Sèmola de blat

    Oli OVE

    Pebre negre

    Sal

PREPARACIÓ

  1. Aboquem en un bol gran 250 grams de farina i 2 ous i ho pastem, primer amb una forquilla i després amb les mans untades amb oli d'oliva.
  2. Treballem la massa durant uns 5 minuts, aproximadament, i l'emboliquem en forma de bola en un drap de cotó humit. Deixem reposar la massa durant 1 hora.
  3. Tallem el bulb de fonoll a la microbrunesa i el sofregim en una paella amb oli d'oliva durant 10 minuts, aproximadament. Hi afegim sal i pebre. 
  4. Afegim un rajolí de sidra de gel a la paella del fonoll i el coem uns minuts més.
  5. Maltallem les nous amb un ganivet i les incorporem a la paella, i ho integrem. 
  6. Aboquem el sofregit de fonoll i les nous en un bol i hi ratllem per sobre una mica de fava tonca. Ho integrem tot ben bé i ho reservem. 
  7. Posem en un pot per anar al foc 400 ml de brou de pollastre.
  8. Tallem dues pomes Granny Smith a quarts i les passem per la liquadora. Afegim el suc de les pomes al pot del brou de pollastre i encenem el foc fins que arrenqui el bull. 
  9. Traiem la pasta del bol i l'estirem sobre una fusta on haurem posat una mica de sèmola perquè no s'enganxi. 
  10. Estirem la pasta amb una màquina o a mà amb un corró. 
  11. Amb l'ajuda d'un instrument per tallar la pasta o amb un got, anem tallant els cercles de pasta. Són dos cercles per cada ravioli. 
  12. Afegim la ricotta al bol on teníem reservat el sofregit de fonoll amb les nous. 
  13. Farcim els cercles de raviolis amb el contingut del bol i els tapem. Pintem amb aigua la vora dels cercles i els tapem per segellar. 
  14. Bullim els raviolis en aigua durant 3 o 4 minuts o fins que veiem que la pasta sura. 
  15. Servim els raviolis amb el suc de brou i poma. Hi afegim fulles de fonoll, pebre i unes gotetes d'oli d'oliva. 

 

Anar al contingut